ESports

Esports: Drie wedstrijden, drie verschillende winnaars in DNLS. Zege voor Landgraf

Tijdens de derde wedstrijd van het DNLS-kampioenschap dat uit vijf rondes bestaat stonden de sterren gunstig v De overwinning in de Schütz GmbH Messtechnik 3h Race ging naar het Mercedes-AMG E-Sports Team Landgraf met Elias Seppanen en Luca Kita, voor het Mercedes-AMG E-Sports Team HRT met Norbi Kiss, Florian Denzler en Danny Giusa. Team BS Competition kwam op de derde plaats in de falanx van SP9-auto's uit Affalterbach met een BMW M4 GT3 bestaande uit Nils Koch en Julian Kesselhut.oor de AMG Mercedes GT3 die vier van van de eerste vijf posities innam.Vierde was het Mercedes-AMG E-Sports Team Winward (Teemu Suninen, Aleksi Elooma, Jack Sedgewick) voor het Mercedes-AMG E-Sports Team Heusinkveld (Morris Schuring, Jan Sentkowski, Mats-Thorge Huthsfeld).

2022 AMG Mercedes


Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN

Drie wedstrijden, drie verschillende winnaars in DNLS. Zege voor Landgraf
De creme de la creme van de simracers toonde ook in race drie spannende autosport in de vier verschillende klassen op de legendarische Nordschleife. Norbi Kiss zette zijn auto op pole met een beste tijd van 7: 47.381 minuten. Daarna volgde Sami-Matti Trogen in de Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3 in 7: 47.623 minuten en Elias Seppanen (7.48.160 minuten).

De eerste paar ronden waren erg close. Gedurende het eerste uur bevonden de eerste zeven auto's zich binnen een seconde. Na een lichte aanrijding tussen Kiss en Trogen viel de Fin uiteindelijk naar de achtste plek terug. Aan het einde van het eerste uur was, na een "drive-through" straf voor het team van Walkenhorst was de run eigenlijk voorbij. Bij de finish was een zesde plek het resultaat. Kiss pakte al snel P2 maar de polesitter vond alweer snel de aansluiting.

2022 Porsche Cup

Kiss beslist de wedstrijd kort voor de laatste stop
Met lichte positieschade wisten de coureurs een groot deel van de drieuurswedstrijd af te wikkelen. Een uur voor het einde lag Florian Denzler met de AMG Mercedes GT3 met slechts twee seconden voorsprong op Luca Kita (eveneens AMG Mercedes GT3) aan de leiding. Maar ook BS Competition met Julian Kesselhut (BMW M4 GT3) lag nog veelbelovend in de wedstrijd. Slecht 14 seconden achterstand op de leider. Voor de allerlaatste stop reed Kita vooraan. Seppanen nam de laatste stint voor zijn rekening en had op Danny Guisa en Nils Koch een nipte voorsprong van resp. 10.28 en 16.62 seconden.

In de Cup2 klasse werd de weg naar succes voor het duo Marcus Jirak/Martin Ascher in de Porsche 911 GT3 Cup gestopt. Na een zesde plek in de kwalificatie moet het duo met een derde plek genoegen nemen. De overwinning ging naar het team van Coanda Simsport met de combinatie David Wiliams/Zac Campbell. Het team van Peter Bonk Performance eindigde met solist Marcus Dec als derde. Een pracht prestatie.

2022 GT4 Porsche

Na een overwinning en een tweede plek tot nu toe kwam voor Core SimRacing in de SP10 klasse het volgende succes. De Oostenrijker Pascal Stix en de Nederlander Marcel Ramsteijn zijn in de GT4 Porsce Cayman nog steeds razendsnel. Met wederom een tweede plek liet de combinatie Nils Carstensen/Nils Lorenz wederom zijn klasse zien. De derde plek werd door het team van W&S eMotorsport GT4 met de rijders Jordan Frouin en Ruben Piotrowski ingenomen.

2022 Audi RS LMS

In de SP3T klasse ging de overwinning naar Team Heuskinkveld met de combinatie Marcel Tie en Fabian Siegmann. Zij versloegen Moritz Weinreich/Dennis Rondorf van Marshmallow Racing eveneens met een Audi RS 3 LMS. De laatste podiumpositie was weggelegd voor de combinatie Marcel Stegmüller/Enrico Di Loretto. Zij eindigden als derde voor de Undici Scuderia. De DNSL wordt op zondag 13 februari voortgezet met de Happy Racing 3H Race. De voorlaatste wedstrijd van de serie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet