Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: ADAC kondigt Prototype Cup Germany aan

In samenwerking met de Nederlandse Promotor Creventic kondigde de ADAC vandaag voor het seizoen 2022 een nieuwe wedstrijdserie voor LMP3 Prototypes aan. Momenteel de instapklasse voor de sterk boomende Hyperklasse voor het Le Mans-segment. Voor de lange termijn heeft men bij de ADAC de exclusieve rechten van rechtenhouder ACO (L'Autobilclub de L'Ouest weten te verwerven. Voor het debuut-seizoen staan er vier wedstrijden op de kalender waaronder één in België.

LMP3

Tekst: Willem J. Staat
Foto ADAC Motorsport

ADAC kondigt Prototype Cup Germany aan
Pierre Fillon, President van de Automobilclub de L'Ouest (ACO): "Endurance Racing omvat meerdere klasses waarin de LMP3 een bijzondere plek innneemt. Door het succes in de European Le Mans Series, Asian Le Mans Series, de Michelin Le Mans Cup, het WeatherTecH Sportscar Championship, betekent deze klasse een attractief aanbod voor buitenlandse organisatoren. Wij zijn erg verheugd over de licentie-overeenkomst met de ADAC. Daardoor zullen op de lange termijn vele teams, rijders aan de sport van de prototypes gaan deelnemen.

ADAC Sport President Dr. Gerd Ennser: "De belangstelling voor de prototypes groeit gestaag met rijders, teams en fabrikanten. Daarvoor wisten wij ons samen met Creventic als coöperatieve partner de rechten van de LMP3 klasse voor Duitsland weten te verzekeren. Met de Prototype Cup Germany bieden wij rijders en teams naast het Duitse GT-kampioenschap een attractief platform.

De Prototype Cup Germany is een nationale toevoeging aan de Michelin Le Mans Cup waarbij overlapping in de kalender tussen beide series wordt vermeden. Naast de LMP3 Prototypes worden in de Prototype Cup Germany ook auto's uit de CN-categorie toegelaten.

Met tweeuurs wedstrijden, rijderswissels heeft men de Cup gebaseerd op het succesformaat van het Duitse GT kampioenschap. De aftrap vindt plaats in het kader van de 12U van Spa gedurende het weekend van 22 t/m 24 april 2022. De tweede wedstrijd vindt plaats in het kader van de ADAC Truck Grand Prix (15-17 juli) op de Nürburgring. De derde wedstrijd in het kader van het Family and Friends Festival op de Lausitzring (19-21 augustus). De finale vindt plaats in het kader van de ADAC GT Masters finale op Hockenheim (21-23 oktober)

De LMP3 klasse werd in 2015 door de ACO in het leven geroepen. Daarbij beschikken vier fabrikanten over een licentie, Adess, Duqueine, Ginetta en Ligier. Er wordt van 455 pk sterke V8 Nissan-motoren gebruik gemaakt. Het gewicht van de auto's bedraagt 955 kg. Michelin is de officiële bandenleverancier. LMP3 fungeeert als opstapklasse richting LMP2 en zelfs de Le Mans Hypercars.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet