BMW 130i Cup

Tim Coronel ‘man to beat’ in Samsung BMW 130i Cup (lang)


Heftige spin
In de elfde ronde ging het fout in het felle duel tussen Bas Schothorst en de naar voren geklommen Bertus Sanders. In hun strijd, met als inzet de vierde plek, kwamen de BMW’s vlak voor het Scheivlak met elkaar in contact. Sanders spinde op hoge snelheid en had heel veel geluk dat zijn BMW niet ging rollen en bovendien niks raakte. Schothorst werd door de wedstrijdleiding met de zwarte vlag bestraft. Sebastiaan Bleekemolen profiteerde en nam de vierde plaats over.

480_ricardo_pakt_kop_2

Van der Ende zag in het tweede deel van de race kans om zijn voorsprong uit te bouwen tot uiteindelijk zes seconden. “Ik ben hier zo blij mee, dat kun je je niet voorstellen”, aldus de winnaar. “Ik heb een moeilijke periode achter de rug, na mijn crash tijdens de Paasraces. Ik heb nog elke dag hoofdpijn. Deze zege maakt veel goed. Mijn team Ekris Motorsport is echt een topteam, zij hebben in drie weken tijd een winnende auto voor mij opgebouwd. In de eerste race was de afstelling nog niet goed, dat hebben we voorafgaande aan de tweede wedstrijd veranderd. Ik win het nu in de snelle bochten.”

Afwachten
Tim Coronel zag de klapper volgens eigen zeggen al een beetje aankomen. “Ik wachtte af tot er iets ging gebeuren. Vervolgens kon ik iets inlopen op Ricardo, maar dat was maar van korte duur. In de slotfase vond ik het wel goed en koos ik voor mijn tweede plek.”
Donald Molenaar reed een prachtige race, die hem van de elfde startplek naar de derde plaats bracht. “De start ging goed. Er opende zich een gaatje voor mij, waar ik van profiteerde. Zo schoof ik in de beginfase door naar de vijfde plek.” Het uitvallen van de top drie deed vervolgens de rest.

480_sebastiaan_race2

Sebastiaan Bleekemolen reed ook een hele mooie wedstrijd; hij verruilde zijn zestiende startpositie voor de uiteindelijke vierde plaats. “En dat met een auto waarvan het achterste subframe krom was na een aanrijding in de eerste race”, vertelde de racewinnaar tijdens de Paasraces. “Het team heeft de auto tussen de beide races zo goed als mogelijk proberen te repareren. In de eerste ronden van de race kon ik veel plaatsen goedmaken. De vierde plaats was vandaag het maximaal haalbare, ik ben hier heel blij mee.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet