BMW 130i Cup

Tim Coronel ‘man to beat’ in Samsung BMW 130i Cup (lang)


480_start_race1

Tweede zege voor Tim
Tim Coronel en Bas Schothorst maakten optimaal gebruik van hun goede startposities. In de beginfase sloegen ze een klein gaatje met de achtervolgers, aangevoerd door de vanaf de zesde startplek afkomstige Bertus Sanders. Donald Molenaar, als vierde vertrokken, was op dat moment al ver teruggevallen na de een spin. “Het ABS deed het niet”, verklaarde Molenaar achteraf.
De beide rijders van het McGregor VakantieGoed Racing Team leken op weg naar een comfortabele zege, maar het liep anders. “Ik remde voor de Tarzanbocht, daar was het heel glad door zand op de baan. Ik ging dwars en verloor mijn voorsprong”, aldus Coronel.

480_sanders_race1

In de derde ronde hadden Bertus Sanders, Verheul en iets later ook Ricardo van der Ende de aansluiting gevonden. Voor Sanders eindigde de race al in de achtste ronde, toen hij met een lekke band uitviel.
Tim won de race, voor Jan Joris Verheul die in de laatste ronde kans zag om Bas Schothorst van de tweede plek te verdringen. “Vier bochten voor het einde maakte ik een foutje. Dat had niet mogen gebeuren”, vond Schothorst. “Ik durfde het gat niet dicht te gooien dat ik voor Jan Joris had laten liggen, ik was bang dat ik dan zou spinnen.”
Jan Joris kon tevreden zijn. “Wij hebben geen optimale afstelling voor de kwalificatietrainingen, maar wel voor de race. Wat dat betreft is er niets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ik kon de hele race aanvallen.”

480_allard_race1

Ricardo van der Ende eindigde als vierde, voor Allard Kalff die vanaf de elfde startplek een prachtige race reed. Achter Rory Bertram zag André de Vries als zevende de finishvlag. De Vries won daarmee de strijd in de BMW Drivers Trophy.

480_devries_actie_race1

De tweede plek in dit klassement ging naar Mickey Bertram (tiende algemeen), voor prins Bernhard van Oranje (twaalfde).
Dillon Koster werd als achtste geklasseerd en ook dat levert in de Samsung BMW 130i Cup een mooie prijs op. Hij mocht in de tweede race vanaf pole position starten.

480_dillon_koster_race1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet