BMW 130i Cup

Tim Coronel ‘man to beat’ in Samsung BMW 130i Cup (lang)


Weer als nieuw
Ricardo van der Ende reed (uiteraard) met een nieuw opgebouwde auto. “Donderdag reed ik voor de eerste keer op TT Circuit Assen. Die test was helaas al na één rondje afgelopen”, vertelde hij. “De vrije training op vrijdag heb ik als shake down gebruikt. Toch reed ik nog de derde tijd.”

480_ricardo_docter

Ricardo had nog wel pijn in zijn pols, een gevolg van zijn wintersportongeluk. Hij had ook nog last van zijn hoofd, nadat hij tijdens de Paasraces een zware hersenschudding had opgelopen. “Ik mag bijvoorbeeld niet te snel opstaan. In de auto heb ik er geen last van.”
Duncan Huisman, de teamgenoot van Ricardo, had een compleet nieuwe auto. Zijn team Ekris Motorsport had de auto waarmee Ardi van der Hoek vorig jaar reed, verkocht. De zwarte ‘I love BMW’ auto waarmee Duncan tijdens de Paasraces reed, stond werkeloos in de tent van het Ekris-team. Hopelijk wordt deze auto vanaf de Pinksterraces weer bemand (m/v).

480_devries_training

Te snel
André de Vries kreeg na de Paasraces een opmerkelijk ‘verwijt’: hij was te snel voor de BMW Drivers Trophy. “”Het hangt van mijn prestaties dit weekeinde af of ik in de BMW Drivers Trophy ingedeeld blijf”, vertelde hij op zaterdag. De Friese coureur, met onder meer ervaring in de Formule Ford, de Formule Renault en de Dutch Supercar Challenge, was ook tijdens het WTCC-weekeinde weer de snelste. Toch blijft hij, althans voorlopig, in het klassement van de BMW Drivers Trophy ingedeeld.

480_bernhard_oranje

De Vries was, net als tijdens de Paasraces, de snelste ‘privateer’ tijdens de kwalificatietraining. Bernhard van Oranje reed de tweede tijd, voor Mickey Bertram.

‘Oude’ liedje
Tijdens de Paasraces deelden de teamgenoten Bas Schothorst en Tim Coronel de eerste startrij in de eerste race. Gedurende het WTCC-weekeinde waren de rijders van het McGregor-VakantieGoed Racing Team wederom de snelsten. Deze keer was het Tim die de pole position veiligstelde, met naast zich Bas. Jan Joris Verheul en Donald Molenaar deelden de tweede startrij, voor Ricardo van der Ende die zijn tweede trainingstijd in de eerste kwalificatiesessie kwijtraakte als gevolg van ‘inhalen onder geel’.

480_tim_tijden

Het is duidelijk dat Schothorst en Coronel hun zaakjes qua kwalificatietrim het beste voor elkaar hebben. “We hebben veel getest, met verschillende afstellingen”, aldus Bas. “Wij hebben echter niet het ei van Columbus ontdekt; de verschillen met de rest zijn minimaal.” Dat laatste werd bijvoorbeeld aangetoond in de tweede kwalificatiesessie, toen de top zes binnen een halve seconde kwalificeerde.

480_tim_actie_training

“Wij rijden met z’n tweeën en werken goed samen”, vond Tim. “Verder hebben wij een goede set-up voor de kwalificatie. Wij maken optimaal gebruik van de piek in de banden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet