BMW 130i Cup

Tim Coronel ‘man to beat’ in Samsung BMW 130i Cup (lang)

480_tim_race1

De eerste slag in de Samsung BMW 130i Cup is voor Tim Coronel. Na vier races heeft de nummer drie van vorig seizoen al twee zeges en twee tweede plaatsen veiliggesteld. Net als tijdens de Paasraces behaalde hij tijdens het WTCC-evenement op Circuit Park Zandvoort een overwinning en een tweede plek. Ricardo van der Ende maakte een mooie ‘comeback’ door, na zijn zware crash tijdens de Paasraces, een race te winnen.

480_ende_race2 

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra en Tim Böhme


Voorafgaande aan het tweede raceweekeinde van de Samsung BMW 130i Cup was er de nodige consternatie. Ricardo van der Ende speelde hierbij de hoofdrol. Aanvankelijk was er sprake van dat hij niet aan de races tijdens het WTCC-weekeinde deel mocht nemen, als straf voor zijn rijgedrag tijdens de Paasraces en een waarschuwing die hij nog van de Finaleraces had uitstaan. Uiteindelijk verscheen de nummer twee van vorig jaar toch aan de start. De discussie is daarmee echter nog niet afgesloten, zo vertelde Geert Vermeer. De directeur sportief van Circuit Park Zandvoort: “Wij zijn nog in discussie met de KNAF. De komende week verwachten we een uitspraak wat er gaat gebeuren.”

480_henry_van_os_training

Henry van Os, die evenals Van der Ende tijdens de Paasraces bij een zwaar ongeval betrokken was, haakte vlak voor het WTCC-evenement af. Hij was nog onvoldoende hersteld van de meervoudige koprol. “Ik heb nog last van duizeligheid als ik mij inspan”, vertelde hij. “Ik verwacht tijdens de Pinksterraces wel weer aan de start te staan.” Henry’s auto is wel alweer gerepareerd.
Jan Lammers reed dit weekeinde met Racing for Holland in de Le Mans Endurance Series op het circuit van Valencia en moest de races van de Samsung BMW 130i Cup dus missen. Hij stond zijn auto af aan prins Pieter-Christiaan van Oranje, die…. de auto op vrijdag fors beschadigde in het Scheivlak. Op zaterdag arriveerde de BMW van ‘PC’ die na zijn klapper tijdens de Paasraces gerepareerd was. Zo kon de prins toch nog aan de races deelnemen. Dat was goed nieuws voor de overige deelnemers aan de BMW Drivers Trophy, want zonder Pieter-Christiaan zouden er te weinig rijders aan de start verschijnen om voor punten in aanmerking te komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet