Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Jimmie Johnson definitief naar Indy 500

Het veertienvoudige NTT Indycarseries kampioenschapsteam van Chip Ganassi, Jimmie Johnson en hoofdsponsor Carvana (een online autodealer) maakten vandaag bekend dat Johnson in 2022 definitief aan de Indy 500 zal deelnemen. In het Tv-programma "NBC Today werd het nieuwe kleurenschema voor 2022 onthuld.

carvana22

Tekst: Willem J. Staat
Foto: CGR

Jimmie Johnson definitief naar Indy 500
In 2022 nam Johnson aan 12 wedstrijden op de roadcourses deel, met als beste resultaat een 17e plek tijdens de Long Beach Grand Prix. Johnson testte in Augustus op de oval van de Texas Motor Speedway en voltooide verder het "rookie oriëntatie" programma op de Indianapolis Motor Speedway na afloop van het seizoen.

Jimmie Johnson: " Ik ben razend enthousiast over het volgende hoofdstuk in mijn carrière. De veiligheid van deze auto is enorm en nadat ik zowel op de ovals van Texas als de Indianapolis Motor Speedway getest had realiseerde ik mij dat dit een uitdaging was die ik aan moest nemen. Ik ben Chip en al diegenen die dit mogelijk maken erg dankbaar voor.

Vorig seizoen was ongelofelijk en ik boekte veel vooruitgang. Ik weet dat ik competitief kan zijn op banen waar ik ervaring heb. Ik kan nauwelijks wachten om van de Indy 500 deel uit te maken. Een jongensdroom is realiteit geworden."

Carvana Brand Officer Ryan Keeton: "Chip Ganassi Racing en Jimmie Johnson zijn de ideale partners en wij zijn verheugd om Jimmie nu het volledige seizoen te zien racen. Onze gehele Caravana crew is geïnspireerd door Jimmie's toewijding nu hij dit geheel nieuwe pad in zijn wedstrijd carrière gesmeed heeft. Carvana heeft altijd gestaan voor de "states quo " uitdagingen en diezelfde drive en passie herkennen wij in Jimmie Johnson."

Teameigenaar Chip Ganassi: "Wij zijn erg verheugd dat Jimmie Johnson het gehele seizoen voor ons gaat uitkomen en Carvana zal bijna bij alle wedstrijden hier deel van uitmaken. Met alle ervaring die hij op de ovals in zijn NASCAR-carrière heeft opgedaan en die hij nu in een Indycar daaraan toevoegt denken wij dat dit hem in zijn kracht zal versterken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet