IndyCar

Indycar: Takuma Sato blijft in Indycar. DRR neemt Sage Karam en Santino Ferrucci voor Indy 500 onder contract

De Indycar-carriere van de inmiddels 44-jarige Takuma Sato is nog niet voorbij. Bij het team van Dale Coyne Racing gaat hij de open gevallen vacature van Romain Grosjean innemen. Het team van Dreyer&Reinbold kondigde voor de 106e editie van de Indy 500 de deelname van Sage Karam en Santino Ferrucci aan.

2021 Sato
Goed nieuws voor de Takuma Sato fans. Hij blijft nog een jaartje in Indycar.

Tekst: Willem J.Staat
Foto's: Indycar

Takuma Sato blijft in Indycar. DRR neemt Sage Karam en Santino Ferrucci voor Indy 500 onder contract
Oud Marlboro Masters en tweevoudig Indy 500 winnaar Takuma Sato blijft in Indycar. Komend seizoen komt hij voor het team Dale Coyne Racing in de NTT Indycarseries uit. Hij neemt de open gevallen vacature van Romain Grosjean in.

De afgelopen vier jaar kwam de inmiddels 44-jarige Japanner voor het team van Rahal Lanigan uit. Sato zal uitkomen in de No51 Dallara Honda die vorig jaar door Romain Grosjean werd bemand. In 198 Indycar starts behaalde Sato zes overwinningen waaronder tweemaal de Indy 500(2017 en 2019).

Takuma Sato: "Het was spannend om bij het team van Dale Coyne Racing een deal met Dale en Rick te kunnen sluiten. Met Honda als integraal onderdeel van DCR is dit natuurlijk een goede match.Dale Coyne: "Wij kijken er naar uit om volgend jaar met ons pakket en een geweldige coureur in de Indy 500 te kunnen concurreren."

2021 Karam
Sage Karam werd door DRR voor de Indy 500 onder contract genomen.

DRR neemt Karam en Ferrucci voor Indy 500 onder contract
Het team van DRR neemt jaarlijks alleen maar aan de Indy 500 deel. Voor de 106e editie in 2022 zullen Sage Karam en Santino Ferrucci de DRR-kleuren verdedigen.

 Dennis Reinbold: "Wij geloven dat het talent van deze beide coureurs ons dichterbij het doel brengt om de Indy 500 te winnen. Wij hebben ons programma verbeterd met als enige doel om deze wedstrijd te winnen.Beiden beschikken over uitzonderlijk talent en vormen voor ons belangrijke componenten om dit doel te bereiken.


In negen Indy 500's kwam Karam achtmaal voor het team van DRR uit. Met DRR kwam hij ook in de Nitro Rallycross uit. Tevens reed Karam wat geselecteerde NASCAR Xfinity- en Truckwedstrijden. Voor het team van Jordan Anderson Racing eindigde hij als 16e op Bristol.

Karam startte dit jaar als 31e in de Indy 500 en eindigde als zevende. Sage Karam: " Het doen van meer ovalwedstrijden in NASCAR heeft geholpen om mij mentaal beter voor te bereiden op de lange ovalraces. Wij moeten nu nog een paar dingen verbeteren. Het doel is om 2022 nog beter te worden."

2021 Ferrucci

Santino Ferrucci deed het de afgelopen drie jaar uitstekend op de Speedway.


Ferrucci kwam de laatste drie jaar in de Indy 500 uit en eindigde de afgelopen drie jaar als zevende, vierde en zesde. Santino Ferrucci: " In de laatste twee Indy 500 races waren we op jacht naar de overwinning en ik denk dat ik als coureur enorm ben gegroeid om te begrijpen dat hiervoor geduld nodig is. DRR beschikt over een geweldige auto en heeft dit afgelopen jaar met een zevende plek bewezen." In de karting waren Ferrucci en Karam iets meer dan tien jaar geleden teamgenoten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet