GT

IGTC: 9 Uur Kyalami nu verschoven naar begin februari

211130 IGCT Joburg reschedule
3-5 februari 2022 is de nieuwe datum voor de 9-uursrace van Kyalami

Afgelopen vrijdag, daags nadat eerste berichten opdoken over de nieuwe, Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, kwam de aankondiging dat de voor komend weekeinde geplande 9-uursrace op het circuit van Kyalami, de seizoensfinale van de Intercontinental GT Challenge, was geannuleerd. De organiserende SRO beloofde in samenspraak met de lokale promotor dat er gisteren een nieuwe datum zou worden gekozen, en al leek dat wat erg voortvarend, vandaag volgde inderdaad de aankondiging dat de finale van het IGTC-seizoen 2021 van 3 tot en met 5 februari 2022 zal worden verreden op het Kyalami Grand Prix circuit.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: SRO

Het besluit is genomen na uitgebreid overleg met teams en fabrikanten. De wedstrijd zal op zaterdag worden verreden, waarna er nog genoeg tijd is om autos en materiaal te laten doorreizen naar Bathurst, waar drie weken later het seizoen 2022 van de IGTC van start zal gaan met de 12-uursrace.

Met de nieuwe datum voor de race in Kyalami valt die in het weekeinde na de Rolex 24 At Daytona, de opening van het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Of de Zuid-Afrikaanse race in februari wel doorgang kan vinden, staat uiteraard nog in de sterren. De organisatie benadrukt dat bij de uiteindelijke beslissing de veiligheid van alle deelnemers en medewerkers bovenaan staat.

SRO-topman Stéphane Ratel prees in een reactie de al ingeschreven teams en fabrikanten voor hun medewerking en hun welwillende opstelling bij het vinden van een nieuwe datum. "Velen hebben begin 2022 al andere activiteiten, maar zetten een stapje harder om ervoor te zorgen dat de Joburg Kyalami 9 Hour kan plaatsvinden als de omstandigheden het toelaten."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet