TCR Series

WTCR: Kalender FIA WTCR groeit van acht naar tien evenementen voor 2022

211126 WTCR Pau
Voor het eerst sinds 2009 (foto) rijden er weer toerwgens op mondiaal niveau in Pau

Dit weekeinde wordt op het Sochi Autodrome de seizoensfinale van de FIA WTCR – World Touring Car Cup verreden. Voorafgaand aan de laatste twee races van het jaar, waarin theoretisch nog zes rijders titelkansen hebben, maar waarin het wel heel raar moet lopen als de Franse Lynk & Co-coureur Yann Ehrlacher niet kampioen wordt, maakte de organisatie de kalender voor volgend jaar bekend. Het aantal evenementen neemt toe van acht naar tien, elk met twee races, terwijl ook de trip naar Azië weer op de planning staat – onder voorbehoud van corona, uiteraard.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: FIA WTCR

Het belangrijkste nieuws is de toevoeging van de Grand Prix de Pau op het stratencircuit in de Zuid-Franse stad. De races in Pau waren ten tijde van het FIA WTCC altijd een hoogtepunt (al ging het ook wel eens mis met de safety-car) en de geplande terugkeer van het klassieke evenement, waarvan de historie al teruggaat tot 1933, na een afwezigheid van twee jaar is absoluut goed nieuws. Het WTCC racete er in 2009 voor het laatst.

De overige locaties op het Europese toergedeelte zijn bekend terrein: Most, de Nordschleife in het voorprogramma van de jaarlijkse 24-uursrace aldaar, de Hungaroring, Motorland Aragón en het stratencircuit van Vila Real in Portugal. Begin augustus wordt er opnieuw in het Russische Sotsji gereden, waarna vanaf oktober opnieuw een poging wordt gedaan tot drie evenementen in Azië, te weten het Inje Speedium in Zuid-Korea, Ningbo in China en de finale op het stratencircuit van Macau.

De kalender voor 2022 op een rij:
9-10 april: Most, Tsjechië
7-8 mei: Pau, Frankrijk
26-28 mei: Nürburgring-Nordschleife, Duitsland
11-12 juni: Hungaroring, Hongarije
25-26 juni: Motorland Aragón, Spanje
2-3 juli: Vila Real, Portugal
6-7 augustus: Sochi Autodrom, Rusland
8-9 oktober: Inje Speedium, Zuid-Korea
5-6 november: Ningbo, China
18-20 november: Macau
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet