ESports

Esports: Maximilian Benecke/Chris Lulham winnnen VCO ProSim Series titel. Comeback Max Verstapppen

De kampioenen van de het tweede VCO ProSim Series seizoen zijn bekend. Maximilian Benecke en Chris Lulham toonden op indrukwekkende wijze hun suprematie, die ze de afgelopen vier weken ook getoond hebben, in de finale op het virtuele Sebring International Raceway. Met een souvereine overwinning in Heat 1 en een zege in de Bonus Race verzekerde het duo beide rijderstitels. Benecke bij de Esports-racers en Lulham bij de Real World Professionals. Max Verstappen verheugde de fans met een comeback. De leider in de tussenstand van het WK F1 had in het openingsseizoen ook al deelgenomen. Max behaalde een tweede plek in de Bonusrace. In de tweede wedstrijd eindigde Max met de LMP2 auto als vierde. In de tweede Heat ging de overwinning naar Jamie Fluke en Taylor Barnard van het Apex Racing Team.

2021 Start Sebring
Start van een schitterende finale op Sebring.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's VCO

Maximilian Benecke/Chris Lulham winnnen VCO ProSim Series titel. Comeback Max Verstapppen
Direct na het begin liet Benecke en Lulham er geen twijfel over bestaan dat zij de besten van dit seizoen waren. Voor de eerste wedstrijd op het virtuele Sebring behaalde Benecke de pole en reed onbedreigd naar de overwinning. Daarmee werd het kampioenschap voortijdig beslist. P2 en P3 gingen naar de combinaties Luke Bennett/Gustas Grinbergas en Julien Soenen/Elliott Veyron.

In de tweede heat ging de overwinning naar de combinatie Jamie Fluke/Taylor Barnard uitkomend voor het Apex Racing Team. Vanaf pole namen zij direct de leiding en konden direct afstand van hun achtervolgers nemen. Daarachter volgden de beide B+S Competition combinaties van Phil Denes/Rainer Telvar en Alejandro Sanchez/Nils Koch.

2021 Chaos Start Chaos in de achterhoede.

In de afsluitende Bonuswedstrijd was er aanvankelijk het grote Verstappen Gala en vervolgens de grote Team Redline Showdown. Verstappen nam vanaf pole direct de leiding en wist tot aan de reguliere pitstop P1 tegen Lulham te verdedigen. Daarna wist Maximilian Benecke het gat op Verstappen's teamgenoot Dominik Hofmann dicht te rijden en nam vervolgens de leiding en pakte  daarna de zege. Verstappen/Hoffman eindigden als tweede gevolgd door de combinatie Denes/Telvar.

2021 Max
Deze wedstrijd stond niet bij Max op de planing. Maar racers zijn racers. Of virtueel of in Real Life, ze gaan ervoor.

Reacties van de kampioenen en de winnaars
Maximilian Benecke (Team Redline Winnaar Heat 1 Bonus Race en Champion Esports Racer): "Voor ons was dit een perfect evenement. Het winnen van de rijderstitel en het winnen van de Bonus Race, dit betekent voor ons een fantastisch einde van het seizoen. Ik hou van het VCO ProSim Eseries formaat. Het beste wat iRacing op dit moment te bieden heeft. Ik heb er ontzettend van genoten. Een hoogwaardig evenwichtig startveld en geweldige gevechten aan de kop.""

Chris Lulham (Team Redline winnaar Heat 1 Bonus Race en Champion Real World Professionals): "Fantastisch voorafgaande aan het seizoen had ik hier niet op gerekend. Ik moet mij bij Max voor de prestaties bedanken die hij geleverd heeft. Hij bezorgde ons de punten om de titel te winnen. Van dit seizoen heb ik enorm genoten."

2021 Max Bonus Race
Max nam in de Bonusrace direct de leiding.

Max Verstappen (Team Redline): "Via Discord vroeg mijn teamcollega of ik als Real World Professional zin had om mee te doen. Hij had er niet op gerekend dat ik Ja zou zeggen, maar ik dacht waarom niet?  Dus heb ik iRacing maar opgestart en een beetje getraind, het ging super. Veel beter dan ik verwacht had. Voor mij is het ProSim Series formaat perfect. De auto's zijn voor iedereen gelijk, moest alleen even aan de Set-Up wennen. Ook fijn dat het circuit pas zo kort van tevoren bekend gemaakt werd. Iedereen had dezelfde omstandigheden. Ik heb ervan genoten."

Jamie Fluke (Apex Racing Team winnaar Heat 2): "Ik was erg verrast dat ik afstand kon nemen en een voorsprong wist op te bouwen. Gelukkig begonnen de mensen achter mij om de posities te vechten. Toen ik zag dat we een voorsprong van 1,5 a 2 seconden hadden, had ik er alle vertrouwen in dat we de race konden winnen."

2021 Finish
Benecke/Lulham op weg naar de titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet