ESports

Esports: BS+Competition behaalt start/finish zege in 24H series Esports powered by VCO

De tweede wedstrijd van de 24H Series powered by VCO leverde op het virtuele Sebring in een spannende zesuurswedstrijd een overwinning op voor de combinatie Rainer Talvar/Ryan Barneveld met een BMWM4 GT3. Logitech G Altus Esports, SimRC en Team Heusinkveld behaalden teamoverwinningen.

2021 BMW overwinning

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO Competition

BS+Competition behaalt start/finish zege in 24H series Esports powered by VCO
Dankzij een foutloze wedstrijd behaalde het team van BS+Competition de allereerste seizoenszege in de 24H Series Esports powered by VCO. Rainer Talvar en Ryan Barneveld stonden na zesuur wedstrijd op het virtuele Sebring Raceway in de GT3 klasse op de hoogste trede maar wonnen ook het algemeen klassement. Na het succesvolle begin van de 24H Series powered by VCO enkele weken geleden op Hockenheim zorgde ook de tweede editie voor een spectaculaire Esports Racing wedstrijd.

Vanaf pole position begon Tavar aan de wedstrijd en wist de kop samen met Ryan Barneveld tot het einde te behouden. Na 178 ronden beschikte het duo over een voorsprong van ruim 32 seconden op het als tweede geklasseerde team van Team Biela Racing Euronics. De derde plek ging aan R8G Esports.

In de Porsche Carrera Cup klasse ging de overwinning naar Logitech G Altus Esports die ook in de openingswedstrijd de zege wisten te behalen. Ook in de GT4 wist SimRC de overwinning van Hockenheim te herhalen. In de TCR klasse behaalde Team Heusinkveld de eerste seizoenszege.

De volgende wedstrijd van de 24H Series Esports powered by VCO vindt op 16 januari op de virtuele Red Bull Ring plaats. De beslissing valt op 17 april 2022 op het virtuele circuit van Spa Francorchamps.

2021 Sebring nacht
Sebring in de digitale nacht.

Reacties van de winnaars:
Rainer Talvar (BS+Competition winnaar GT3): "Wij verheugen ons op de allereerste seizoensoverwinning. Ik denk dat de kwalificatie vandaag een belangrijke factor was. Bij het vele verkeer was het belangrijk om vooraan te rijden. Als je in staat bent om het verkeer onder controle te houden heb je gedurende de wedstrijd een behoorlijk groot voordeel."


2021 Porsche Cup overwinning Winnaars in de Porsche Cup.

Jordan Caruso (Logitech G Altus Esports Winnaar Porsche Cup): Als men mij aan het begin van het seizoen verteld had dat we de eerste beide wedstrijden zouden winnen dan had ik het nauwelijk geloofd. Simone was in de beide wedstrijden ongelofelijk. Met een voorsprong van ruim 30 secs. kon ik de auto overnemen. Dit vergt veel druk en je moet je erop concentreren om geen fouten te maken. Hopelijk kunnen we dit momentum tot het einde van het seizoen vasthouden."

Hayden Berns (winnaar GT4 klasse SimRC): "Wij waren een beetje bezorgd hoeveel rondes wij tot het einde zouden kunnen rijden. Vooral de Fordzilla auto maakte ons een beetje nerveus maar nadat we een aantal berekeningen gemaakt hadden, wisten wij waar we stonden. In deze serie is er een sterk competitief veld. En wij hebben bij geen enkele wedstrijd de gedachte dat wij de dominerende overwinnaars zijn."

TCR overwinning
Mooie overwinning voor Team Heusinkveld.

Marcel Tie (Team Heusinkveld TCR klasse): "Een fantastische wedstrijd. Ik heb niet alleen gereden en daarom moet ik zowel Michael als Fabian loven. Zij hebben fantastisch werk verricht. Een topprestatie van beiden. Ik geloof dat dit onze eerste overwinning in de 24H Series is en wij zijn hier erg gelukkig mee. In het kampioenschap liggen we op kop. Er zijn nog enkele wedstrijden te gaan maar er ligt nog een lange weg voor ons."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet