Racing Shows

Racing Shows: Jacky Ickx Grote Ster van Interclassics Brussels 2021

De zesde editie van InterClassics Brussels was er een om nooit te vergeten. De afgelopen drie dagen werd de oldtimerbeurs bezocht door bijna 20.000 enthousiaste kopers en liefhebbers. Het hoofdthema, 75 jaar Jacky Ickx bleek een absolute hit! Dat Mr. Le Mans nog altijd menig autohart sneller laat kloppen bleek wederom op zaterdag. Zijn fans waren in grote getalen gekomen om boeken, schaalmodellen en zelfs racehelmen te laten signeren. Zijn aanwezigheid heeft bij iedereen een verpletterende indruk achtergelaten. Naast het hoofdthema werd het Britse sportwagenmerk Elva geëerd met een eigen paviljoen. Deze themaexpositie is tot stand gekomen in samenwerking met Minister van Staat, Guy Verhofstadt (Elva-kenner en verzamelaar). Acht Elva's toonden de hoogtepunten van het merk wat bij het grote publiek minder bekend is maar in 1964 leidde tot het ontstaan van het alom bekende McLaren.

2021 Ickx 1


Aangeleverd bericht
Foto's PR

Op het Youngtimer paviljoen konden bezoekers kennismaken met het nieuwe evenement van InterClassics: de Youngtimer Show (9, 10, 11 september 2022 in MECC Maastricht). Diverse klassiekers in wording waaronder een Spyker C8 Laviolette stonden hier opgesteld ter promotie van het nieuwe beursconcept. De Art Area trok dit jaar extra aandacht door de aanwezigheid van een door Larissa Ickx verfraaide Porsche 911. Samen met kunstenaar Edu Danesi heeft zij de sportwagen beschilderd in de kleuren van haar vaders helm met teksten refererend aan de familie Ickx.

Het clubgedeelte op de beurs werd opnieuw bestierd door de BEHVA, de Belgian Historic Vehicle Association. Diverse clubs, van Abarth tot Volkswagen werden hier vertegenwoordigd. Zoals ook vorig jaar bood de AutoScout24 Area particulieren de kans om hun klassieke auto aan de man te brengen.

Erik Panis, Manager InterClassics: "Onze partners en exposanten bevestigen ons vermoeden: "De branche was bijzonder toe aan een weerzien. Voor veel exposanten is InterClassics Brussels een uitgelezen gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een tijd waarin het organiseren van grootschalige evenementen niet evident is. Zowel de bezoekers als deelnemers stelden het op prijs dat het evenement doorgang heeft kunnen vinden en aan de verwachtingen voldeed."

Gaëtan Van der Kindere – British & Sportscars: "Dit is onze derde deelname aan InterClassics Brussels en dit jaar zijn al onze belangrijke klanten langsgekomen. Veel van onze kopers zijn opzoek naar een evenement en deze beurs beantwoordt die vraag".

Jannick Tapken– MyCarmunity Auctions: "Onze eerste deelname InterClassics Brussels was een try-out die ons goed beviel. Bezoekers konden kennismaken met ons hybride veilingconcept en reageerden enthousiast op onze aanwezigheid. Voor een veilinghuis is zichtbaarheid belangrijk en InterClassics biedt ons de kans om snel en persoonlijk een divers publiek aan te spreken".

De zevende editie van InterClassics Brussels zal plaatsvinden van vrijdag 18 t/m zondag 20 november 2022 in Brussels Expo. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website Interclassics.be

2021 Interclassics

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet