ESports

Esports: BMW SIM Racing bekroont zijn nieuwe kampioenen en toont technische innovaties

2021 BMW Formula Pro
De BMW Formula Pro auto nodigt uit tot veel creativtieit.

BMW SIM RACING NIEUWS
Net als bij de eerste twee evenementen gebruikte BMW Esports opnieuw BMW SIM Live om zijn programma voor het komende seizoen te introduceren, nieuws over BMW's simracing-project te presenteren en met technologische innovaties te inspireren.

Cups, teams en auto's.Ook in 2022 staan overwinningen en titels op het spel in de BMW SIM GT Cup en BMW SIM Time Attack. De BMW M4 GT3 is de enige auto in de BMW SIM GT Cup op iRacing.

De BMW SIM Time Attack op Assetto Corsa Competizione biedt het volledige scala aan virtuele BMW M Motorsport-auto's - van de BMW M2 CS Racing en de BMW M4 GT4 tot de BMW M4 GT3. Nieuw in het programma is de BMW SIM Trophy, waarin coureurs van over de hele wereld in verschillende auto's op verschillende platformen bekers kunnen winnen die vervolgens op BMW SIM Live 2022 gepresenteerd worden.

BMW Team Redline, BMW Team BS+COMPETITION en BMW Team G2 Esports zullen zich als BMW SIM Racing-teams opstellen bij de grote evenementen op verschillende platforms in 2022.

De virtuele BMW M4 GT3, die in 2021 een groot succes was op iRacing, zal vanaf 24 november ook beschikbaar zijn op Assetto Corsa Competizione en in de mobiele game Real Racing 3 in 2022. In 2022 komt er een volledig nieuwe auto op rFactor 2 , de BMW Formule Pro. BMW is de eerste fabrikant die een eerste concept presenteert voor een speciaal auto-ontwerp voor dit virtuele kampioenschap.

De vrije ruimtes van de BMW Formula Pro-auto zijn ontworpen door BMW Group Designworks. "In de virtuele wereld hebben ontwerpers de vrijheid om dingen te presenteren die tot nu toe fysiek onmogelijk waren", zegt Michael Scully, Global Automotive Director bij BMW Group Designworks, over de aantrekkingskracht van deze taak.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet