ESports

Esports: BMW SIM Racing bekroont zijn nieuwe kampioenen en toont technische innovaties

2021 SIM Live Beker
De Fraaie SimLive trofee.

BMW SIM-TECHNOLOGIE: BMW HAPTIC PLATFORM EN FANATEC CSL-STUURWIEL BMW
De grote technologische innovatie voor komend seizoen is het BMW haptic platform, dat BMW SIM Racing in samenwerking met D-BOX en RaceX heeft ontwikkeld. Exclusieve knowhow van de professionele racesimulator van BMW Motorsport is verwerkt in het bewegende platform voor sim-rigs. Met name "motion cueing" met BMW SIM-technologie tilt de kwaliteit van het BMW haptische platform naar een nieuw niveau.

'Motion cueing' is een vertaling van de rijdynamische waarden die voortkomen uit de simulatieomgeving naar 'cues' – getransformeerde stimuli die de bestuurder zo precies en realistisch mogelijk informatie geven over wat de virtuele auto op dat moment doet." zei Rudolf Dittrich, hoofd van BMW SIM Technology. "Kortom, hoe beter de "motion cueing", hoe realistischer de simracer de bewegingen van het haptische platform voelt.

Sébastien Mailhot, CEO van D-BOX Technologies Inc., zei: "D-BOX is trots op het creëren van 's werelds enige high-fidelity haptische feedback-ervaring die het officiële stempel van goedkeuring van de FIA waardig is. Gecombineerd met BMW's ongeëvenaarde aandacht voor details en kennis, zijn we in staat geweest om nog preciezer te sleutelen aan de feedback, waardoor we de meest nauwkeurige simrace-ervaring hebben kunnen creëren, die wedijvert met wat alleen simulators van meerdere miljoenen dollars tegenwoordig kunnen doen."

Richard Schouteren, CEO van SIM-LAB BV, voegde toe: "We zijn er trots op dat BMW ons RaceX-merkframe heeft gekozen als basis voor dit nieuwe bewegingsplatform. Onze langdurige samenwerking met D-BOX, geïnjecteerd met de professionele BMW-sportsimulatiesoftware, maakt dit een ongekende rit voor de e-racing-gemeenschap."

Naast het BMW haptic platform is BMW SIM Racing ook betrokken geweest bij een ander hardwareproject. In samenwerking met Fanatec hebben ze een instapmodel sim-racestuur bedacht dat nieuwkomers in de sport tegen een aantrekkelijke prijs van 139,95 euro de hoogste kwaliteit biedt.Het stuur heet het Fanatec CSL Steering Wheel BMW en is nu verkrijgbaar in de Fanatec online shop. Dit product getuigt opnieuw van het BMW SIM Racing-principe om niet alleen simracen op het hoogste niveau te ondersteunen en te promoten, maar ook om elke digitaal geïnteresseerde raceliefhebber de kans te geven deze Esports-discipline te ervaren.

2021 Fanatace Stuurwiel
Het BMW Fanatec stuurwiel.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet