24H Series

24H Series: Rutronik Racing behaalt eerste overwinning bij Hankook 24H SEBRING; ST Racing wint overall-GT-teamtitel


188-audi


AC Motorsport behaalt eerste TCE-zege van het jaar bij Hankook 24H SEBRING;
succesvolle TCE-titelverdediging voor Autorama

AC Motorsport heeft bij de Hankook 24H SEBRING verdiend de eerste TCE-overwinning van het jaar behaald. Voor Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing was de tweede plaats genoeg voor het binnenhalen van de algehele TCE-titel. De AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Mathieu Detry / Rik Breukers / Matthew Taskinen) startte sterk vanaf de tweede rij in de TCEdivisie en kon ondanks enorme druk van de beide Autorama Motorsport Volkswagens de leiding tot in de nacht vasthouden. In de ochtend en ook bij flinke regenval reden de Audi en de Volkswagen Golf GTi TCR DSG (#1, Constantin Kletzer / Emil Heyerdahl / Fabian Danz /Jasmin Preisig / Miklas Born) op minder dan twee minuten van elkaar.

Uiteindelijk reed Mathieu Detry de Audi na 514 ronden op de 6,018 kilometer langen Sebring International Raceway als winnaar over de eindstreep. Er waren echter twee spannende momenten voor AC Motorsport: eerst ging Stéphane Perrin bij het uitrijden van de pitstraat in de rondte, toen verloor de Audi kort na de voorlaatste tankstop plotseling snelheid, vermoedelijk vanwege een probleem met de brandstoftoevoer. Zo werd de voorsprong van het Belgische team tijdelijk tot 26 seconden gereduceerd, maar AC Motorsport reed niettemin de verdiende overwinning naar huis. Voor het team was het de eerste zege sinds de race in Dubai van vorig jaar.

Met slechts 1:45 minuten achterstand aan de finish eindigde de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen met het startnummer 1 als tweede. De zesde podiumplaats van het seizoen was voor het team ook genoeg om met succes de algehele TCE-teamtitel te verdedigen. Voor het Zwitserse team was het al de derde kampioenstitel op rij. Met dit succes staan Constantin Kletzer en Emil Heyerdahl nu ook vast als de nieuwe winnaars van de algehele TCE-titel in het rijdersklassement.

Met de posities acht en negen in het algemeen klassement eindigden zowel AC Motorsport als de Volkswagen van Autorama Motorsport met het nummer 1 in de top tien van het algemeen klassement in Sebring, een duidelijk bewijs voor de snelheid aan kop van de TCE-divisie.

Ondanks twee defecten aan de achterwielophanging die enkele ronden kostten, completeerde de tweede Autorama Motorsport-Golf GTi TCR DSG (#112, Kari-Pekka Laaksonen / Antti Buri / Roberto Ferri / Fabian Danz / Miklas Born) het algehele TCE-podium.


226-sebring


Een plaats daarachter behaalde de Nordschleife Racing-Ligier JS2 R (#226, Guillaume Roman / Lucca Ayari / Cédric Houot / Michel Sallenbach) voor het eerst dit seizoen de TCX-klassezege. Bij het Franse team zorgde alleen licht contact met de afgrenzing van de baan in het laatste kwart van de race voor wat tijdverlies.

De naaste rivaal voor Nordschleife Racing in de klasse, – CWS Engineering (#278, Colin White / Jean-Francois Brunot / Matt Rivard / Joe Burris / Warren Dexter) bracht de Ginetta na een lastige race op Sebring aan de finish. Al vroeg in de race raakten zowel het front als de achterkant van de G55 beschadigd, wat tot een reparatie van bijna vier uur leidde. In de ochtend was er opnieuw een crash na een aanrijding met de Vortex V8, zodat er nog eens 3,5 uur gerepareerd moest worden.

Met de spannende Hankook 24H SEBRING zijn ook de 24H SERIES powered by Hankook 2021 afgesloten. Ook in 2022 organiseert CREVENTIC weer lange-afstandraces, te beginnen met de 17e editie van de Hankook 24H DUBAI vam 13-15 januari, een week later, op 21-22 januari gevolgd door de Hankook 6H ABU DHABI, niet meetellend voor het kampioenschap. Beide races vinden in de Verenigde Arabische Emiraten plaats. De eerste Europese race is de Hankook 12H MUGELLO op Autodromo Internazionale del Mugello in Italië op 25-26 maart. Nadere informatie is te vinden op:
www.24hseries.com
 
UITSLAG

24H_SERIES_powered_by_Hankook_-_Race_-_per_class.pdf

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet