Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Volop huiswerk voor Prema Powerteam

De tweede race van de Eurocup Formule Renault 2.0 is gewonnen door Charles Pic van SG Formula. De Formule Renault 2.0 rookie leidde de race van start tot finish en zag alleen de Nederlander Henki Waldschmidt in zijn spiegels. Op afstand volgde Mika Mäki, die evenals in de eerste wedstrijd van het weekend de derde podiumplaats opeiste.

Tekst: Sander Dorsman

Voor Henki Waldschmidt leek het op het eerste oog dus een perfect raceweekend. Een prachtige overwinning in de eerste wedstrijd en een goede tweede plaats in race twee. Hiermee zou Waldschmidt zelfs het tussenklassement aanvoeren.

Het mocht echter niet zo zijn voor de Hagenees. Tijdens de technische controle na de race werd er geconcludeerd dat er enkele zaken rondom de uitlaat van zijn auto niet conform het reglement waren. De sanctie: diskwalificatie. Voor Waldschmidt betekent dit al de tweede diskwalificatie van het seizoen, omdat zijn auto niet conform het reglement was. Voor Prema Power is het dan ook zaak om de alles snel op de rit te krijgen, zodat Waldschmidt niet meer geconfronteerd wordt met dergelijk duur puntenverlies.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Nürburgring, zondag 6 mei

1. Charles Pic, 14 ronden in 28:58.769
2. Mika Mäki, op 6.119
3. Oliver Turvey, op 6.638
4. Frank Kechele, op 7.109
5. Roberto Merhi, op 9.704
DQ Henki Waldschmidt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet