ESports

Esports: Regerende kampioenen slaan terug in VCO ProSIM series.

De regerende kampioenen hebben teruggeslagen. Josh Rogers en Ayhancan Güven behaalden in de voorlaatste wedstrijd en de Bonusrace hun eerste seizoenszege. Kort daarvoor hadden Maximilian Rogers en Chris Lulham van Team Redline de eerste wedstrijd gewonnen en wisten daarmee hun voorsprong in de tussenstand van het klassement verder uit te breiden. De tweede wedstrijd kwam op naam van BS+Competiton met Kay Kaschube en Laurin Heinrich die eveneens hun tweede seizoenszege wisten te behalen. De wedstrijden vonden dinsdagavond op het virtuele Road America plaats.

2021 BS Competition


Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Regerende kampioenen slaan terug in VCO ProSIM series
Voor het derde evenement van de VCO ProSIM Series stonden maar liefst 74 teams en 148 deelnemers ingeschreven. Vanaf een vijfde startplek wist Chris Lulham zich in de eerste ronde al naar een tweede positie op te werken en ging vervolgens één ronde eerder dan zijn concurrenten naar binnen. Met deze undercut lukte het duo in het Dallara LMP2 Prototype met het startnr. 11 aan de leiding te komen. Benecke liet zich de leiding daarna niet meer ontnemen. Voor team Redline betekende het de vierde achtereenvolgende overwinning. De tweede plek werd ingenomen door de combinatie Rogers/Güven gevolgd door hun teamgenoten Gianni Vecchio/Enzo Bonito.

2021 Road America 2

In de tweede wedstrijd behaalde de B+S Competition combinatie Heinrich/Güven een overtuigende overwinning. Vanaf pole wist Heinrich direct een comfortabele voorsprong op te bouwen, die door Kaschube verder werd uitgebreid. Na het succes in de Bonus-wedstrijd betekende het de tweede seizoensoverwinning. Przemek Lamanek/Nicolas Varrone (R8G Esports) eindigden als derde gevolgd door de combinatie Jamie Fluke/Taylor Barnard (Apex Racing Team).

Voor de Bonus-wedstrijd hadden 30 teams zich gekwalificeerd en brak eindelijk het grote uur der waarheid van de regerend kampioenen aan. Rogers ging vanaf P3 in de openingsfase aan Fluke voorbij en bleef één ronde langer doorgaan dan de leiders. Het bleek de juiste beslissing te zijn. Güven kwam op P1 terug op de baan en reed de overwinning naar huis.

20220 VCO ProSim Series

Commentaren
Maximilian Benecke (Team Redline winnaar Heat 1) : "De baan was werkelijk goed. Veel beter dan Hockenheim afgelopen week. De eerste ronde van Chris richting P2 heeft dit resultaat verwezenlijkt. Voor ons een prachtig resultaat. Beter kan eigenlijk niet. Erg verheugd dat wij deze belangrijke punten voor het kampioenschap behaald hebben."

Kay Kaschube (B+S Competition winnaar Heat 2): "Laurin's prestatie in de eerste stint herinnerde mij aan Hockenheim vorige week. Hij heeft perfect werk verricht en vanaf pole een perfecte stint laten zien. Na de eerste stop beschikte ik over een kleine voorsprong en behoefde alleen nog naar huis te rijden. Natuurlijk voelde ik de druk achter mij maar Laurin heeft het leeuwendeel verricht."

2021 Road America

Ayhancan Güven (Team VRS winnaar bonusrace): "Gelukkig heeft Josh zo snel gereden dat hij mij de auto in P1 kon overgeven. Toen moest ik mij tegen alle snelle jongens verdedigen. In tegenstelling tot hun beschikte ik over koude banden. Daarom duurde het ook een tijdje om de juiste pace te vinden. Maar toen was het voor de concurrentie te laat. Ik moest wel verdedigen maar tot de laatste ronde was het uitstekend."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet