DTM

DTM: Grasser Racing Team met vier Lamborghini's in DTM 2022

211117 DTM Lamborghini
Na successen in IMSA, Blancpain en ADAC start het Grasser Racing Team in 2022 in de DTM

Het Oostenrijkse Grasser Racing Team (GRT) neemt volgend jaar met niet minder dan vier Lamborghini Huracáns deel aan de DTM. Dat maakten de renstal van Gottfried Grasser en de DTM-organisatie vanmorgen bekend. Bij het project krijgt GRT ondersteuning van Lamborghini Squadra Corse, de sportafdeling van de fabriek uit Sant'Agata Bolognese. De rijders worden op een later moment aangekondigd, maar de waarschijnlijkheid is groot dat Mirko Bortolotti in één van de auto's zit. De Italiaan reed in september van dit jaar in Assen twee gastraces, waarin hij eenmaal als tweede eindigde, en maakte er geen geheim van dat hij graag in de DTM wil racen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Interessant is in dit kader vooral ook de toevoeging dat het Grasser Racing Team de activiteiten in alle overige raceseries beëindigt om zich volledig te kunnen toeleggen op de DTM. In de afgelopen jaren was GRT ondermeer actief in de Duitse ADAC GT Masters en het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. In de laatstgenoemde serie zorgde het team in 2018 in de GTD-klasse voor de eerste Lamborghini-overwinning tijdens de 24 Uur van Daytona en herhaalde dat succes een jaar later. In 2019 won het team ook de klasse tijdens de 12 Uur van Sebring. In alle gevallen was daarbij naast Bortolotti ook onze landgenoot Rik Breukers als een van de rijders aan boord. Een ander noemenswaardig GRT-succes was de titel in de toenmalige Blancpain GT-serie in 2017.

Teambaas Gottfried Grasser, die zelf als Formule 3-coureur al in het voorprogramma van de DTM racete, zegt: "De DTM is heel groot in de autosport. Het hele pakket maakt de DTM tot de koningsklasse in de GT3-racerij. De mediawaarden zijn indrukwkekkend en we hebben in 2021 gezien dat innovatieve oplossingen zoals de balance of performance in de DTM goed functioneren. Het is allemaal zeer professioneel."

Het afgelopen seizoen was Lamborghini al in de DTM vertegenwoordigd door het Duitse team T3 Motorsport, dat twee auto's inzette voor de Britse Esmee Hawkey en de Belg Esteban Muth. Op de Red Bull Ring en in Assen bracht het team een derde auto aan de start, respectievelijk voor Maximilian Paul en Mirko Bortolotti.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet