Sportscars

Sportscars: Racing for Holland en Spyker vallen uit, winst Peugeot in Valencia

De Peugeot van Pedro Lamy en Stephane Sarrazin heeft de 1000 kilometer van Valencia gewonnen. Het Franse merk won daarmee voor de tweede opeenvolgende keer een wedstrijd uit de Le Mans Endurance Series. Peugeot aast duidelijk op een machtsovername tijdens de 24 uurs-race van Le Mans, die half juni wordt verreden en waarbij Audi de titel verdedigt.

Tekst: Marc Kok

Lamy en Sarrazin legden op de 4 kilometer lange baan in Valencia in zes uur tijd 235 ronden af. Dat waren drie toeren meer dan de als tweede geklasseerde Lola van het trio Alex Yoong, Jan Charouz en Stefan Mücke.

De Barazi Zytek van Michael Vergers, die met zijn LMP2-wagen een knappe vierde kwalificatieplaats algemeen had genoteerd, is uiteindelijk als 22ste geklasseerd. Zijn team leidde lang in de LMP2-klasse met een ronde voorsprong, maar zag een reisje door het gravel, een schakelprobleem en meerdere pitbezoeken roet in het eten gooien. Daardoor zat er uiteindelijk niet meer in dan een 22ste plaats algemeen.

Het Racing for Holland-team van Jan Lammers, David Hart en Jeroen Bleekemolen viel na 105 ronden uit. Nadat de Dome vanaf startplaats 16 was opgeklommen naar rang 7, werd Hart door een Pescarolo aangetikt. "David spinde, waarna zijn motor afsloeg’’, had Jeroen Bleekemolen gezien. "Omdat de dynamo niet goed oplaadde, werkte helaas de startmotor niet meer en was het afgelopen. Niettemin zijn we niet ontevreden. Het ging tijdens de race een stuk beter dan met de kwalificatie.’’

De Spyker van Sandor van Es en zijn partner Janis Jarek werd in het veld van 47 bolides 29ste. In het laatste uur valt het team uit als Jarek spint in bocht acht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet