Sportscars

Sportscars: Nicky Catsburg onverrichter zake naar huis na Petit Le Mans: "Kan nauwelijks wachten tot Daytona!"

211115 IMSA Catsburg actie
Nicky Catsburg kwam tijdens de race met de nummer 3-Corvette niet in actie

Naast Jeroen Bleekemolen, die in de LMP3-klasse samen met zijn teamgenoten op het podium eindigde, en Renger van der Zande, die een mogelijke podiumklassering in de DPi-categorie teniet zag gedaan door een defecte remschijf, kwam ook Nicky Catsburg afgelopen weekeinde in actie tijdens Motul Petit Le Mans, de seizoensfinale van het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship op Michelin Raceway Road Atlanta. Hoewel zijn teamgenoten in de nummer 3-Corvette, Jordan Taylor en António García, alleen al door te starten in de race de laatste GTLM-kampioenstitel in de IMSA-historie binnenhaalden, kwam Catsburg niet eens in actie: vanwege een botsing van Taylor was de nummer 3-Corvette uitgeschakeld. Catsburg kijkt nu alvast naar volgend jaar.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Jordan Taylor kon weinig uitrichten, zo bleek uit de opnamen van de on-board-camera: voor hem stond de Inception-McLaren uit de GTD-klasse achterstevoren op de baan en Taylor remde weliswaar nog, maar klapte toch met een snelheid van zo'n 170 km/u op de stilstaande Britse sportwagen. Dat was het voortijdige einde van de race voor de nummer 3-Corvette. Ook de nummer 4 haalde de eindstreep niet, nadat Nick Tandy met nog slechts tien minuten te gaan in botsing was gekomen met zijn Britse landgenoot Harry Tincknell in de Mazda-DPi, de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd. Tandy parkeerde de grijze Corvette met schade in de pits, maar werd met teamgenoten Milner en Sims nog wel als vierde in GTLM geklasseerd.

211115 IMSA Corvettes
De beide Corvettes tijdens het laatste GTLM-optreden in de IMSA-competitie

Voor Nicky Catsburg was het een wedstrijd om snel te vergeten. Hij blikte dan ook vooral terug op zijn eerdere races met Corvette in het seizoen, en keek vooruit naar 2022: "Het seizoen begon geweldig met de overwinning in Daytona. Ik denk dat we ook op Sebring in een zeer goede positie waren om de race te winnen, maar daar werden we in de slotfase van de wedstrijd uitgeschakeld. Ook Le Mans was niet zo slecht. Dus ja, ik kan terugkijken op een goed seizoen. En de jongens (van het team, red.) kunnen terugkijken op een nog beter seizoen, want die hebben het kampioenschap gewonnen. De race was erg ongelukkig. We zijn blij dat Jordan het goed maakt en alleen wat spierpijn heeft. Natuurlijk had ik zelf ook graag gereden, in plaats van de hele race aan de zijlijn te staan, maar afgezien daarvan was het heel mooi dit seizoen en we kunnen een kampioenschap vieren. Nog maar anderhalve maand en we zijn alweer terug in Daytona met GTD Pro. Een nieuwe uitdaging, en ik denk dat de strijd daarin groter zal zijn. Het veld is groter. Dat wordt interessant. Heel eerlijk: ik kan nauwelijks wachten!"

211115 IMSA Catsburg portret
Nicky Catsburg komt ook in 2022 weer met Corvette in actie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet