Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup: “Ik ga volgend seizoen meedoen in de top van de cup”

lars-dekker-1


Een dag na de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen kwam het volgende bericht binnen: "Graag zou ik willen melden dat wij zojuist de kampioensauto hebben overgenomen van Marcel Dekker. Wellicht leuk om hier een klein leuk stukje redactioneel aan te wagen. Het is de bedoeling dat ik volgend jaar mee ga doen in de top van de Mazda MX-5 cup", aldus de mailschrijver Lars van 't Veer. Het is beslist niet gemakkelijk om gelijk je eerste seizoen voorin mee te draaien in deze competitieve merkencup. Nieuwsgierig geworden naar zijn hoge ambitieus zochten wij contact op met deze enthousiaste rijder.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR en archief Lars van 't Veer


WhatsApp Image 2021-11-11 at 14.29.20"Een droom komt uit", waren zijn eerste woorden. "Ik ben heel enthousiast geworden van het cupracen, deurkruk aan deurkruk, strijden om elke meter. Ik heb er zo'n enorme zin in en ben zo blij dat het eindelijk gelukt is." Aan het woord is de 34-jarige Lars van 't Veer uit Driel, die wij kennen van zijn races in de Europese Alfa Challenge. "Ik ging in mijn kinderjaren vaak met mijn vader naar het Circuit van Zandvoort. Ik vond het fantastisch wat ik daar allemaal zag en daar heb ik dus het racevirus opgelopen. Ik was helemaal gek van autosport, maar thuis hadden wij niet de middelen om bijvoorbeeld te gaan karten. Toen ik 18 werd heb ik mijn eerste auto gekocht. Een Alfa 75 waar ik al mijn verdiende centjes aan spendeerde. Ik wilde ook gaan racen met deze auto en in 2007 haalde ik mijn racelicentie. De jaren daarop kwam ik uit in de Alfa klasse van de DNRT. Het ging eigenlijk wel heel goed en na verloop van tijd heb ik mijn auto kunnen verkopen voor een snellere exemplaar.

  WhatsApp Image 2021-11-11 at 14.28.45


Ik voelde dat ik dat kleine beetje extra nog miste en heb in 2015 een cursus gedaan onder leiding van Tom Coronel. De volgende twee jaren lag mijn focus compleet bij de Europese Alfa Challenge. We reden met een heel dik veld Alfa's op aansprekende circuits door Europa. Een bevriende sponsor daagde mij uit. "Als jij kampioen wordt dan schrijf ik je in voor de Porsche talenten jacht in Duitsland".
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet