NASCAR

NASCAR Whelen: Liam Hezemans in de sporen van broer Loris

Na vader Toine, Mike en Loris, is het nu de beurt aan de volgende Hezemans-telg. Afgelopen dagen maakte de 18-jarige Liam Hezemans in het Franse Fonteney Le Comte Circuits de Vendée de allereerste kennismaking met de autosport en zal mogelijk in de sporen van de regerende EuroNASCAR PRO-kampioen Loris Hezemans treden.

2021 Liam Toine
Liam Hezemans voor de eerste maal achter het stuur van de 400 pk NASCAR bolide. Na vader Toine, Mike en Loris de volgende telg die voet in de racerij wil vatten.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Wolfgang Karl Koepp


2021 Fam Hezemans
Vader Toine, Liam en Loris Hezemans.

Liam Hezemans in de sporen van broer Loris
Liam Hezemans in de sporen van broer Loris. In de IAME karting series is Liam Hezemans behoorlijk succesvol en maakte afgelopen week op het Franse Fonteney Le Comte Ciruits de Vendée de allereerste kennismaking met de autosport en zal waarschijnlijk in de sporen van de regerende EuroNASCAR Pro-kampioen (zijn broer Loris) treden.

2021 Loris Liam Natuurlijk altijd gemakkelijk om wat advies van je broer te krijgen. Loris helpt met het HANS-systeem.

Gecoacht door zijn broer Loris maakte de 18-jarige Liam voor het eerst kennis met de ruim 400 pk. Sterke NASCAR-bolide. Na de eerste rondes op de 2,4 km lange baan van Rochelle langs de Atlantische kust werd het voor insiders al snel duidelijk dat hier de volgende Hezemans aan het werk was. Van de kart naar het 400 pk sterke NASCAR-beest is geen gemakkelijke opgave.

2021 Liam actie
Direct verbazingwekkende rondetijden. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Gas geven, op het juiste moment remmen etc. Met steun van vader Toine en broer Loris leek Liam deze vaardigheden heel snel onder de knie te hebben.

2021 Loris Liam Toine
Liam, Loris en Toine. Liam en Loris volgende "Busch Brothers" in de NASCAR-wereld? Dat zou mooi zijn toch?

Vader Toine was eigenlijk een beetje verbijsterd. " Hij zit voor de eerste maal in een raceauto met 400 pk onder zijn achterste en laat direct verbazingwekkende tijden registreren." Ook broer Loris was behoorlijk onder de indruk. Het is nog niet geheel zeker maar Toine Hezemans overweegt een eventueel EuroNASCAR-programma voor Liam. Gaat ongetwijfeld vervolgd worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet