ESports

Esports: VCO ProSim-series brengt spanning en afwisseling. Drie verschillende winnaars in R2

Drie verschillende wedstrijden, drie verschillende winnaars. Overwinningen gaan naar Coanda Simsport, Msi eSports en BS + Competition. Pech voor titelverdediger Joshua Rogers. Maximilian Benecke/Chris Lulham bouwen voorsprong verder op.

2021 Hockenheim 5

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

VCO ProSim-series brengt spanning en afwisseling. Drie verschillende winnaars in R2
Team Redline domineerde vorige week in de seizoensopener van de VCO ProSim-series met drie overwinningen. Afgelopen dinsdag was het echter een ander verhaal. Op het virtuele Hockenheim pakten drie verschillende teams de overwinning. In totaal waren 73 teams met maar liefst 146 deelnemers aan de start waaronder Formule E-kampioen Antonio Felix Da Costa, Raffaele Marciello, Oscar Piastri en Tony Kanaan.

In de eerste heat ontwikkelde zich een spannend duel tussen de beide dominerende teams op het iRacing-platform: Coanda Simsport en Team Redline. Uiteindelijk versloeg de combinatie Mitchell de Jong/Charlie Collins terwijl het duo Maximilian Benecke/Chris Lulham als tweede eindigde. De derde plek werd opgeëist door de Coanda SIMsport-combinatie Moritz Löhner/ Jeremy Bouteloup.

2021 Hockenheim 4

VCO ProSimsport Series titelverdediger Joshua Rogers was raakte na een moeilijke kwalificatie, gedurende zijn inhaaljacht, bij een crash betrokken. Daardoor miste hij samen met zijn teamcollega en Pro-kampioen Ayhancan Güven de bonuswedstrijd.

In de tweede heat reed MSI eSports onbedreigd de overwinning naar huis. Alejandro Sanchez nam direct bij de start afstand en kon met een geruststellende voorsprong de digitale bolide aan Muhammad Ibrahim overgeven. De combinaties Gustavo Ariel/Vlad Kimichev van R8G Esports en Martin Krönke van Team VRS kwamen resp. als tweede en derde over de eindstreep.

2021 Hockenheim 3


Voor de bonuswedstrijd hadden zich 30 teams gekwalificeerd en het geheel werd een grote BS+Competiton Show. Laurin Heinrich ging als tweede van start maar kon al snel in de "Spitzkehre" de leiding van Mitchell de Jong overnemen. Daarna wist hij zijn voorsprong overtuigend verder uit te breiden. Zijn teamcollega Kay Kaschube pakte vervolgens op overtuigende wijze de overwinning. De combinatie Benecke/Lulham eindigde als tweede en pakte waardevolle punten voor de tussenstand in het kampioenschap. De derde plak ging naar de R8G Esports-combinatie Przemysław Lemanek/Nicolas Varrone.

2021 Hockenheim 2

Mitchell de Jong (Coanda Simsport winnaar Heat 1):" Het voelt werkelijk goed aan. Wij hadden vorige week een moeilijke openingswedstrijd. Wij zijn erg verheugd om ditmaal een groot aantal punten mee naar huis te nemen. De pitstop gaf mij de perfecte gelegenheid om de leiding te nemen en in deze positie voelde alles goed aan. In vergelijking met Charlie had ik een gemakkelijke job.

Alejandro Sanchez (Msi eSports winnaar Heat 2): Dit is onze lievelingsbaan en hier zijn we gewoon goed. Dit heeft goed geholpen. Ik geloof dat ik voor deze wedstrijd meer getraind heb dan vorige week. Ik denk dat ons werk vruchten afgeworpen heeft. Muhammad was ook erg snel. Wij zijn hier erg blij mee."

2021 Hockenheim 1

Laurin Heinrich (winnaar Bonuswedstrijd B+S Competition): "Wie had dit gedacht? In de eerste heat ben ik vanaf P32 gestart. Fantastisch om de bonuswedstrijd te winnen. Met Kay was het fantastisch teamwork en ik ben werkelijk erg blij dat zij voorsprong zo goed wist te verdedigen. Hij was snel onderweg. Een fantastische wedstrijd. Ik heb ervan genoten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet