ESports

Esports: Laatste gedeelte VCO Grand Slam 2021. Biela Racing Team Euronics wint iRacing 10U Suzuka

De winnaars van het vierde en laatste VCO Grand Slam evenement van het jaar heten Sven Haase en Michael Neumeier. Het Biela Racing Team Euronics duo triomfeerde aan het stuur van de virtuele Lamborghini Huracan GT3 Evo in de 10U van Suzuka. Gedurende de gehele wedstrijd waren er spannende duels waarbij de topteams slechts enkele seconden uit elkaar lagen. De tweede en derde plek gingen aan het Mahle Racing Team en Urano eSports Huawai. Beide crews waren met een Porsche 911 GT3 R onderweg.

2021 Grand Slam Suzuka 2

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Laatste gedeelte VCO Grand Slam 2021. Biela Racing Team Euronics wint iRacing 10U Suzuka
In de kwalificatie miste de combinatie Haase/Neumeier nipt de Top 10 maar wisten zich in de wedstrijd snel naar voren te werken en de aansluiting bij het leidende kwartet te vinden en konden later wat afstand nemen. Naast de drie crews die in de Top3 om de leiding vochten, streed ook Team Porsche 24 by Team Redline om de overwinning mee. Een hardware probleem bij Luke Bennett zorgde ervoor dat de leidende Porsche 911 GT3 R drie ronden voor het einde in leidende positie uitviel. Daarmee kwam ook een einde aan de zegeserie van Team Redline. Het team wist alle drie voorgaande wedstrijden te winnen.

2021 Grand Slam Suzuka

Ditmaal waren het Haase en Neumeier die met een voorsprong van 18 seconden als eersten over de finish gingen. Achter de Lamborghini volgden drie Porsches. Het BMW Team Redline Blue was met eindigde met de BMW M4 GT3 als vijfde. De beste geklasseerde Audi R8 LMS GT3 kwam als achtste over de finish.

Sven Haase: "Ik ben extreem gelukkig dat onze strategie beloond werd. In het begin bevonden wij ons op P13 en moesten wat riskeren. Bij onze dubbele stint was het bijzonder spannend. Op één van de banden beschikten wij slechts over nog maar een paar procent rubber. Daarna hadden we vooral met het MAHLE Racing Team een boeiend gevecht. Hoe sneller de baan afkoelde des te beter onze banden functioneerden. In totaal waren deze vier Grand Slam evenementen fantastisch. Vooral de beide laatste verliepen voor ons team uitstekend. Ik kan nauwelijks op de volgende evenementen wachten."

2021 BMW VCO Grandslam
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet