V8 Supercars

Supercars: Zeges voor de Pasquale en Whincup in Sydney. R25 afgebrokenJamie-Whincup-Race25
Jamie Whincup zwom naar de overwinning.

Whincup wint chaotische tweede wedstrijd. Weersomstandigheden bijna identiek aan GP België
Jamie Whincup bezorgde Red Bull Ampol Racing de tweede overwinning dit weekend. De weersomstandigheden waren in de avondwedstrijd bijna identiek aan de Belgische Grand Prix. In een incidentrijke en omstreden wedstrijd nam SVG direct de leiding maar er moest vanwege een crash waarbij beide Boost gesponsorde bolides van James Courtney en Brodie Kostecki van de baan raakten direct geneutraliseerd worden. Eigenlijk zonder elkaar te raken verdwenen beiden separaat in de bandenstapels en bleven ongedeerd.

Zowel Bryce Fullwood (#2 WAU Mobil 1 Holden Commodore) als Jamie Whincup hadden een superstart. Vanaf een achtste startplek bevond Fullwood zich bij het ingaan van de eerste bocht al in tweede positie. Jamie Whincup deed in de Ampol Red Bull Holden Commodore eigenlijk hetzelfde. Fullwood werd achteraf voor een jumpstart bestraft terwijl die van Whincup volledig legaal werd bevonden

2021 Crash
Zonder elkaar echt geraakt te hebben gingen Courtney en Kostecki de bandenstapels in.
.
Kritische momenten voor SVG
De herstart volgde in de zesde ronde en werd door twee kritische momenten gekenmerkt. Nog voordat de controlelijn bereikt was, passeerde SVG de #11 Ford Mustang van Anton de Pasquale en vloog vervolgens van de baan. Maar had het geluk om toch weer op het asfalt te belanden. Aanvankelijk werd SVG daarvoor bestraft maar beargumenteerde vanuit de cockpit dat De Pasquale weer van het gas ging waardoor de penalty door de wedstrijdleiding werd ingetrokken.

Die straf werd door wedstrijdleider Tim Schenken later weer ingetrokken. Omstreden was het in ieder geval wel. SVG wist zich ondanks de kletsnatte omstandigheden naar P14 op te werken. Een "unsafe release" werd later eveneens met een "drive-through" bestraft. SVG werd als 23e en laatste geklasseerd maar behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap met een ruime voorsprong op zijn teamgenoot Jamie Whincup.


2021 Courtney
Gloeiende remschijven bij de Mustang van James Courtney die in de eerste wedstrijd dit weekend nog als derde wist te eindigen.

Ondanks de erbarmelijke weersomstandigheden reed Chaz Mostert met de WAU Holden Commodore een beer van een wedstrijd en wist zich van achteren naar P3 op te werken. Na een crash van Jaki Kostecki op exact dezelfde plek als zijn broer moest er opnieuw geneutraliseerd worden. In de 25e ronde werd het gehele startveld onder Code Rood naar binnengeleid. Na een kwartier wachten besloot wedstrijdleider Tim Schenken dat er geen herstart meer zou komen. In de tussenstand van het kampioenschap beschikt winnaar Jamie Whincup over een achterstand van 337 punten op Shane van Gisbergen.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet