GT

GT: Feller/Mies winnen op de Nürburgring. Titel wordt zondag beslist

Matchball voor de leiders in de tussenstand van het kampioenschap. Domper voor de achtervolgers. De titel in het Duitse GT kampioenschap wordt pas morgen beslist. De Audi-rijders Christopher Mies (D/32) /Ricardo Feller (CH/21 beiden Montaplast by Land Motorsport) behaalde in de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap hun derde seizoenszege en konden daardoor hun voorsprong vergroten. Voor de laatste wedstrijd zijn er nog drie titelkandidaten, nl de combinatie Mathieu Jaminet (F/27) / Michael Ammermüller (D/35 beiden SSR Performance) De Küs Team Bernard Porsche van de combinatie Christian Engelhart (D/34) /Thomas Preining (A/23) eindigde als derde. Winnaar Ricardo Feller: "Dit was absoluut perfect, derde pole, derde overwinning, leiding verder uitgebreid.Een perfecte uitgangspositie voor de wedstrijd op zondag."

2021  Feller Mies 1
Gaan Feller/Mies morgen de titel binnenhalen?

Tekst: Willem J.Staat
Foto's: ADAC Motorsport

GT: Feller/Mies winnen op de Nürburgring. Titel wordt zondag beslist
Ricardo Feller legde in het eerste wedstrijdgedeelte de fundamenten voor de eindoverwinning. Na de behaalde pole in de kwalificatie kwam hij in de beginfase van de Mercedes AMG Team Toksport WRT-Mercedes van Luca Stolz (D/26) onder druk te staan maar wist zijn voorsprong verder uit te breiden. Bij de rijderswissel halverwege de wedstrijd beschikte hij over een voorsprong van bijna zeven seconden.

Christopher Mies bracht de Montaplast by Land Audi R8 LMS probleemloos over de finish. Door hun triomf beschikken Mies/Feller over een voorsprong van 17 punten op hun naaste rivalen. 28 punten vallen er morgen nog te verdelen. Feller behaalde tevens zijn zesde zege in het Trophy-klassement voor Junior-rijders. Ook daar voert hij het klassement aan. In het klassement voor teams gaat Montaplast by Land Motorsport eveneens opnieuw aan de leiding.

2021 Ammermuller Jaminet
Ammermüller/Jaminet hebben met de SSR Performance Porsche ook nog titelkansen.

Terwijl aan de kop alles duidelijk was gooiden de pitstop ook het e.e.a door elkaar. De combinatie Ammermüller/Jaminet lag in het eerste wedstrijdgedeelte op een derde positie maar bij SSR Peformance ging men voor een vroege pitstop die beloond werd. Ze passeerden de AMG Mercedes en kwamen als tweede over de streep. Ammermüller/Jaminet maken eveneens nog kans op de titel. Zij beschikken in de tussenstand slechts over een achterstand van 25 punten. Ook de combinatie Engelhart/Tomas Preining slaagde erin om de AMG Mercedes GT3 te passeren waardoor Engel/Stolz met een derde plek genoegen moesten nemen. Met 17 punten achterstand bezetten zij in de tussenstand nog wel de tweede plek.

2021 Engelhart kop
Evenals de combinatie Engelhart/Preining.

De Mannfilter Team Landgraf HTP/WWR Mercedes GT3 van de combinatie Raffaele Marciello(I/26) / Maximilian Buhk (D28) kwam als vijfde over de finish en moesten daarmee van hun theoretische titelkansen definitief afscheid nemen. Daarachter de volgden de Lamborghini Junioren Maxmilian Paul (D/21 / Luca Ghotto (I) die met de T3 Motorsport Lamborghini hun beste seizoensresultaat wisten te behalen. Hun merkencollega's Rolf Ineichen (CH/43) / Franck Perrera (F/37 beiden Grasser Racing Team) eindigden als zevende.

In het Pirelli Trophy klassement behaalde Ineichen dit seizoen overigens zijn negende zege. De combinatie Kim Luis Schramm(D/24)/ Dennis Marschall (D/25 beiden Rutronik Racing by TECE) eindigde als achtste gevolgd door de BMW fabrieksrijders Jesse Krohn (SF/31) / Nick Yelloly (GB/30 beiden Schubert Motorsport). Team WRT completeerde de Top 10 met Charles Weerts (B/20) / Dries Vanthoor (B/20)

2021 Stolz Engel
Of gaat de titel naar Stolz/Engel?

Ricardo Feller: "Het duel met de Toksport WRT Mercedes was erg spannend maar fair. Daarna ging de Porsche bij de Mercedes in de aanval en kon ik wat afstand nemen. De auto voelde vandaag erg goed aan. Ik kon mijn rondes erg goed afwerken. Chris heeft de auto bij zijn stint veilig over de finish gebracht. Wij zitten dichtbij de titel. Maar er kan ook nog veel gebeuren. Met 17 punten voorsprong zullen we er alles aandoen om de auto veilig over de streep te brengen."

Christopher Mies: "Wij zijn een beetje verrast dat de auto hier zo goed functioneert. Wij moeten morgen zien dat de punten goed verdeeld worden en niet in duels verwikkeld raken. Wij moeten het beste eruit maken. In de ADAC GT Masters gaat het er altijd competitief aan toe. Ik weet hoe goed de andere rijders zijn. Dit gaat morgen erg spannend worden."

Top 3
Het GT3 podium.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet