ESports

Esports: AMG Motorsport breidt eSports activiteiten uit. Maar liefst vijf teams in DNLS

Mercedes-AMG Motorsport breidt haar eSports, programma in de Digitale Nürburgring Endurance Series, gepresenteerd door Goodyear, nog verder uit. De openingswedstrijd in de virtuele Groene Hel, de H#R drie uurswedstrijd vindt a.s. zondag plaats. Naast de Mercedes-beroepscoureurs maken ook de beste Simracers ter wereld deel uit van de line-up.


2021 DNLS AMG 1

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: AMG Mercedes Motorsport

AMG Motorsport breidt eSports activiteiten uit. Maar liefst vijf teams in DNLS
Voor de eerste maal zet Mercedes AMG Motorsport een compleet fabrieksteam in de DNLS in. Het programma staat onder leiding van de 35-jarige Jan Seyffahrt die recentelijk zijn helm aan de wilgen hing en door Mercedes als project manager voor de virtuele autosport werd aangesteld. Zijn nieuw werkterrein bij AMG omvat de verantwoordelijkheid voor de nieuw opgerichte Performance Teams, net als in de analoge Nürburgring Endurance Series, die dit weekend hun debuut maken en daarbij op verschillende manieren ondersteund worden.

Naast de gratis toegang tot verschillende analyses en strategietools krijgt elk van de sim racing teams een professionele coureur ter beschikking gesteld. Het verstrekken van de naam en de communicatie via de officiële Mercedes AMG kanalen biedt ook effectieve marketing mogelijkheden. Op de lange termijn moet het project steeds meer synergiën creëren tussen digitaal en analoog racen.


Eerste deelname Mercedes AMG Esports Teams DNLS
Voor het prestigieuze sportwagenmerk uit Affalterbach dat door zijn deelname aan de NLS(VLN) een bijzondere band met het Eifelcircuit heeft, betekent de deelname aan de DNLS een andere pijler op het internationale autosportprogramma. Een zeer gedetailleerde versie van de AMG Mercedes GT3 zal er ingezet worden. Na een tweede plek in het eindklassement bij de fabrieksdeelnemers gaan de AMG eSports teams het komende seizoen hoge ambities aan. Vijf teams hebben inmiddels al een professionele voorbereiding met gezamenlijke oefensessies en analyses achter de rug. Het zelf gedefinieerde doel is immers een Top 3 resultaat.

2021 DNLS AMG 4

De 2021 DNLS
De Digitale Nürburgring Endurance Series was oorspronkelijk bedoeld als vervanging voor het NLS(VLN) seizoen dat vanwege COVID-19 oorspronkelijk afgezegd werd. Inmiddels is het een vast onderdeel op de autosportkalender geworden. Vijf wedstrijden met een duur van drie uur zijn veelbelovend en vermakelijk op de digitale Nordschleife. Naast ervaren simracers zullen ook ervaren coureurs uit de "real life world'' in actie komen. A.s. zondag 7 november vindt de eerste wedstrijd op het iRacing platform plaats. De finale is op zondag 6 maart 2022. Evenals in de NLS (VLN) wordt er ook in diverse klasses geracet. Naast de SP9 GT3 klasse zijn ook de Cup2, SP3T en SP10 klasses vertegenwoordigd. In de SP9 klasse moet er minimaal één coureur uit de "real life world" afkomstig zijn.

Veel belovende line-up bij première
In de loop van het seizoen zullen nog meer Customer teams ingezet worden. Voor de eerste wedstrijd zijn alleen de Performance teams ingeschreven. Met deze vijf teams en een veelbelovende line-up gaat men bij Mercedes AMG Motorsport het virtuele race-avontuur aan. Met het startnummer #4 beschikt het AMG Mercedes eSports Team HRT voor het eerste evenement over Florian Denzler (D)/Danny Guisa (D).


Het Mercedes AMG eSports Team Winward (#57) vertrouwt op DTM-coureur Philip Ellis (CH) die door de ervaren Finse simracer Aleksi Elooma ondersteund wordt. Mercedes AMG eSports Team Landgraf heeft NLS-kampioen Marcel Marcewicz (D) en Daniel Morad achter het stuur. Mercedes AMG eSports Team Heusinkveld (#101) beschikt over Adam Christodoulou (GB), Mats Thorge Huthsfeldt en Jan Sentkowski (beide D) In de virutele #111 Mercedes AMG GT3 van Mercedes AMG eSports Team M#J Performance komen Marek Bockman (D) en Robin Rogalski (POL) uit.

2021 DNLS AMG 2

Christoph Sagemüller, hoofd AMG Motorsport: "Ik ben erg verheugd dat we bij Mercedes AMG Motorsport nog verder betrokken raken bij het ontluikende eSports segment. Met Jan Seyffarth zijn we erin geslaagd om de juiste man als project manager virtuele autosport aan boord te krijgen. Jan maakt als courer, instructeur en merkambassadeur al tien jaar deel uit van de AMG-familie en zal nu als verantwoordelijke de eSports-activiteiten voor zijn rekening nemen. Ik ben ervan overtuigd dat Jan met zijn ervaring en knowhow heel wat vooruit zal brengen. Ik kijk uit naar de start van het seizoen en zal voor onze teams duimen."

Jan Seyffarth manager virtuele autosport: " Wij zijn erg verheugd dat we bij AMG nu ook de virtuele autosport een vliegende start kunnen geven. Met de virtuele DNLS bouwen wij voort op één van onze pijlers, namelijk de NLS (VLN). Wij vertrouwen op een goede mix van sim racing teams en teams uit de echte autosport.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet