IndyCar

Indycar: Devlin de Francesco neemt plek Hinchcliffe bij Andretti Autosport in

Andretti Autosport kondigde vandaag Devlin de Franscesco als opvolger van James Hinchcliffe aan. In 2022 zal het team van Andretti Autosport bestaan uit Devlin de Francesco (Canadees van Italiaanse afkomst) Naast Devlin komen Colton Herta, Romain Grosjean en Alexander Rossi.

2021 De Francesco  1
Afgelopen maandag testte De Francesco op de Indianapolis Motor Speedway

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar/Willem J. Staat

Devlin de Francesco neemt plek Hinchcliffe bij Andretti Autosport in. Couveuse kindje verwezenlijkt droom
Bij het team van Andretti Autosport is de line-up voor 2022 rond. De Canadees Devlin de Francesco is de vierde man. Voor het team van Andretti Steinbrenner Autosport eindigde Devlin de Francesco de afgelopen twee jaar als tweede in het Indy Pro 2000 kampioenschap en als zesde in de Indy Lights series.

2021 Kirkwood Voorlopig is regerend IndyLights kampioen Kyle Kirkwood de verliezer in de Indycar stoelendans.

Voor zijn teamgenoot Kyle Kirkwood een enorme teleurstelling. Zeker omdat hij dit jaar kampioen in de Indy Lights werd. Het lag in de lijn der verwachtingen dat Kirkwood bij Andretti Autosport de plek van Colton Herta zou gaan innemen mocht het tot een deal met Alfa Romeo komen. Die is zoals bekend recentelijk afgeketst. De Francesco trok dus de hoofdprijs door de plek van Hinchcliffe in te nemen.

2021 Devlin
In 2017 en 2018 kwam De Francesco voor Carlin in het FIA F3 kampioenschap uit.


In de Juniorklasses was De Francesco niet echt bijzonder. Voor MP Motorsport kwam hij in 2018 in de GP3 uit en sloot het kampioenschap als 21e af. In Amerika ging het de afgelopen jaar aanmerkelijk beter maar niet echt schokkend. Toch spreekt De Francesco in de media nog met vol lof over MP Motorsport. " Ze waren ontzettend aardig en heel erg goed om mee te werken."

2021 Devlim 2

De Francesco een beschermeling van de Braziliaan Tony Kanaan en Juan Pablo Montoyo. Het sportbloed zit overigens wel in de genen. Devlin is een achterneef van de fameuze Canadese ijshockey speler Carl Brewer die in 2001 op 63-jarige leeftijd overleed.

Tijdens de 24 van Daytona in 2019 eindigde Devlin in de JDC Motorsports Cadillac als vijfde en verrichtte het laatste uur in de regen uitstekend werk.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet