Retro

Retro: Groeten uit Jérez en Portimão, deel 2: Algarve Classic Festival


algarve-sun-5

Diverse sportwagenteams zorgden ervoor dat ze zo snel mogelijk weg waren. Door alle MotoGP-drukte voelden ze zich niet meer welkom.

algarve-sun-6

Alleen deze arme Chevron B8 wachtte nog op transport.

algarve-sun-7

Ook bij Wren Sport is het inpakken geblazen. Weg hier!

algarve-sun-10

De MG Lola van Mike Newton gaat ook al in de truck.

algarve-sun-8

Maar deze mochten nog niet weg, zij zaten achter de tweeuursrace van de GT & Sports Car Cup.

algarve-sun-9

En dat betekent: wachten...

algarve-sun-11

En nóg langer wachten, want dat auto's opeens de verkeerde kant op door de pitstraat rijden heeft een reden.

algarve-sun-12

Na drie kwartier was de GT & Sports Car Cup feitelijk afgelopen, want na 20 minuten achter de safety car en daarna nog een tijd stilstand op het rechte stuk werd de race afgeblazen en mochten de auto via het einde van de pitstraat terug naar hun garages.

senten-images -53

Het was een bizar gezicht.

algarve-sun-13

De reden: twee oliesporen die het circuit maar niet onschadelijk wist te maken, wat ze ook probeerden. De coureurs – zoals hier John Emberson en Nigel Greensall – zeiden dat ze achter de safety car allang hadden gezien waar de sporen lagen en er makkelijk omheen konden rijden. Maar omdat het circuit de sporen al tot veiligheidsrisico had verklaard, moest dat risico eerst worden weggenomen.

algarve-sun-14

Het kostte twee volle tankwagens met speciale chemicaliën (en geen cement dus, want dat zou in de regen niet werken, aldus het circuit), terwijl de sporen bij lange na niet zo lang waren als recent tijdens de Spa Six Hours van La Source tot Eau Rouge. Het programma liep bijna twee uur vertraging op en dus waren de winnaars allang omgekleed voordat ze hun bekers kregen. Van links naar rechts: Diogo Ferrão (derde), Andy Wolfe en Andrew Haddon (tweede) en Jon Minshaw (eerste). Ferrão en Minshaw houden ook de bekers vast voor hun teamgenoten Pedro Macedo Silva en Phil Keen.

senten-images -52

Posterboy! Warren Briggs ziet zijn eigen auto in een blad staan.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet