ESports

Esports: Team Redline wint eerste wedstrijd VCO ProSIM series Red Bull Ring

Het tweede seizoen van de VCO ProSIM-series is begonnen. Het door de VCO georganiseerde Esports racing event vond dinsdagavond op het iRacing simulatie platform plaats. Op de virtuele Red Bull Ring was er bijzonder veel actie te zien. Gedurende de drie wedstrijden traden meer dan 60 teams, de beste Esports Racers en vele populaire Real Life Racers tegen elkaar aan. Het team van Redline was de grote winnaar. Zij wonnen alle drie wedstrijden.


Team Redline wint

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Team Redline wint eerste wedstrijd VCO ProSIM series Red Bull Ring
Gedurende de eerste wedstrijd die ruim twintig minuten duurde traden ruim 30 teams in een virtuele auto LMP2 auto aan. De beste 15 kwalificeerden zich voor de z.g. laatste bonuswedstrijd. De overwinning ging naar de Team Redline combinatie Enzo Bonito/Gianni Vecchio. Voor het team van Coanda Simsport eindigden titelverdediger Joshua Rogers samen Ayhancan Güven als tweede. De combinatie Julien Soenen/Elliott Veyron pakte voor R8G Esports de derde plek.

BS Competition

De tweede heat kwam op naam te staan van de Team Redline combinatie Maximilian Benecke/Chris Lulham. In een prachtig duel met Simone Maria Marceno pakte Benecke kort voor het einde de overwinning. Marceno en zijn Logitech Altus Esports collega Cooper Webster eindigde als tweede gevolgd door de R8G Esports combinatie Vlad Kimichev/Gustavo Ariel.


Duel Team Redline

Voor de Bonus wedstrijd hadden de beste 15 teams uit beide heats zich weten te kwalificeren. Behalve om de punten ging het tevens om een aantrekkelijk prijzengeld. Opnieuw waren Benecke/Lulham onverslaanbaar. Zij behaalde dinsdagavond hun tweede overwinning gevolgd door Soenen/Veyron van R8G Esports. Mitchell de Jong/Charlie Collins eindigden voor het team van Coanda Simsport als derde.


Wickens

Commentaren:
Maximilian Benecke (Team Redline #11): "De kwalificatie was vandaag het belangrijkste gedeelte. Als je direct bij de start tussen het gedrang zit maak je weinig kans. In de Bonus-wedstrijd was mijn start wel de gemakkelijkste van de avond. Chris heeft perfect werk verricht. Erg blij dat we de maximale punten behaald hebben."

Chris Lulham (Team Redline #11): "Met de aparte heats beleef je veel plezier aan het wedstrijdformaat van de VCO ProSIM series. Het bekendmaken van het parcours is eveneens een spanningsfactor aangezien de voorbereiding van slechts een korte trainingsperiode afhangt."

Enzo Benito (Team Redline #70): "De LMP2 auto is werkelijk genieten. De auto heeft veel Downforce en is in de bochten snel. We hebben een z.g. "Fixed Set-up" wat ook vaak een uitdaging is omdat je als rijder graag het e.e.a. wil veranderen. Maar iedereen beschikt over dezelfde vereisten. En vooral op de Red Bull Ring moet je voorzichtig met de remmen zijn."

2021 Wedstrijd van boven

Gianni Vecchio: (Team Redline #70): Het was een beetje eng om rijders zoals Joshua Rogers in de eerste heat achter mij te zien vechten. Eigenlijk dacht ik dat Halloween al voorbij was. Gelukkig gaf mij genoeg voorsprong om als eerste te finishen."

2021 Wedstrijd

VCO ProSIM SERIES Wedstrijdkalender
2. November, 9. November, 16. November, 23. November 2021
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet