Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Van 17/12 /2021 t/m 23/01/2022 Supercar Story in Autoworld Brussel



2021 Bugatti

Bugatti Veyron
In 2000 wordt het prototype Bugatti Veyron, getekend door Hartmut Warkuss en zijn designteam, onthuld op de salons van Detroit, Genève en Parijs. Hij draagt de naam van een van de grootste vooroorlogse piloten, die in 1939 samen met Jean-Pierre Wimille de laatste overwinning voor Bugatti behaalde in de 24 Uren van Le Mans. Na vijf jaar ontwikkeling gaat in Molsheim de productie van de Veyron van start in het gloednieuwe « Atelier », op een steenworp van het Château Saint Jean.

Deze sportwagen is de snelste ter wereld toegelaten op de openbare weg. Ieder jaar rollen zo'n 80 exemplaren van de Veyron 16.4, gebouwd met respect voor de traditie van het merk - kunst, vorm en techniek - van de band bij de hoofdzetel van Bugatti, waar de meeste kopers hun wagen meteen ook in ontvangst komen nemen... zoals in de tijd van Ettore.

Maar dat is zeker niet alles. De bezoeker zal tussen de overige modellen zeker een aantal vaste waarden ontdekken, waaronder een Mercedes 300SL Gullwing, een Aston Martin One77, een BMW M1, een Ford GT40, een Jaguar XJ220, een Lexus LFA, een Honda NSX, om er maar enkele te noemen.

2021 McLaren 2

Twee open Black Boxes
Deze tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt dank zij de steun van twee belangrijke partners : de D'Ieteren Group (Porsche, Bugatti, Lamborghini, Bentley) en de Ginion Group (Ferrari, McLaren, Rolls-Royce). Ze hebben elk een eigen afgebakende ruimte (een « Black box »), waar ze enkele van hun actuele Supercars zullen tonen, het aanbod zal in de loop van de tentoonstelling wisselen. Deze "Black Boxes" zijn ook toegankelijk voor de bezoekers van de tentoonstelling, die er de actuele Super- en Hypercars van de 7 vertegenwoordigde merken live zullen kunnen ontdekken.

2021 Aankondiging

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet