DTM

DTM: Eerste overwinning met "Jahreswagen" door Gary Paffett

dtm1
Gary Paffett scoorde op Oschersleben zijn in totaal tiende DTM-zege


De prijzen tijdens het tweede DTM-weekend werden op Oschersleben verdeeld tussen de oudere wagens. Gary Paffett greep met zijn 2006-wagen de overwinning, voor de wederom verrassende Paul di Resta in een 2005-Mercedes. Mike Rockenfeller vergulde zijn prima kwalificatieresultaat van gisteren door met zijn Audi van vorig jaar als derde op het podium te eindigen. "Het beste internationale toerwagenkampioenschap voor gebruikte auto's", viel er op Oschersleben al te horen.

Tekst: Daan Jeuken en René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


Een superstart lijkt er te zijn van Mattias Ekström. De voormalig DTM-kampioen komt als een komeet uit de startblokken, terwijl polesitter Häkkinen al bij de eerste meters aansluit als derde. De superstart van Ekström was echter iets te voortvarend want de wedstrijdleiding ontdekt dat hij te vroeg van zijn plaats is gekomen en krijgt een "drive-through-penalty". De leiding is zo voor Rockenfeller, voor Häkkinen, Spengler en de vanaf de achtste plaats prima gestarte Paffett. Pech bij de start is er voor kampioen Bernd Schneider, die nauwelijks van zijn plaats komt en helemaal van achteren de wedstrijd moet aanvangen.

dtm3
Mike Rockenfeller kwam goed uit de verf met zijn Audi uit 2006

In ronde zes gaat de pitstraat open en van de koplopers maakt Gary Paffett hier gelijk gebruik van. Evenals onder andere Schneider en Green kan hij nu achteraan ongestoord zijn eigen rondjes rijden. Green maakt het bij zijn eigen stop nog even hachelijk door aanvankelijk voor de verkeerde pitbox langs te rijden.

Aan kop lukt het Häkkinen intussen maar niet om Rockenfeller te passeren, terwijl de Fin wel erg dichtbij zit en sneller oogt te zijn. Wanneer Häkkinen na elf ronden stopt blijkt hoeveel tijd hij achter Rockenfeller heeft verloren; hij komt de baan op achter Paffett. Een ronde later stopt ook Rockenfeller, maar hij komt nu achter Häkkinen de baan op.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet