BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Tim Coronel verstevigt leidende positie

480_coronel_bmw_race1

De eerste race van de Samsung BMW 130i Cup, verreden tijdens het WTCC op Circuit Park Zandvoort, is gewonnen door Tim Coronel. Bas Schothorst leek lange tijd op weg naar de tweede plek, maar hij moest in de laatste ronde zijn meerdere erkennen in Jan Joris Verheul.

Tim Coronel vertrok van pole position, met naast zich zijn teamgenoot Bas Schothorst. Dit duo bouwde in de beginfase van de race een voorsprong op. In de derde ronde hadden Jan Joris Verheul en de later met een lekke band uitgevallen Bertus Sanders het gat met de koplopers gedicht. “Ik remde voor de Tarzanbocht, daar ging ik dwars door het zand dat op de baan lag. Toen was ik mijn voorsprong kwijt”, aldus Coronel.
Tim kon zijn koppositie behouden. Bas Schothorst leek tweede te worden, maar zag in de laatste ronde hoe Jan Joris Verheul zijn plek overnam. “Ik maakte een foutje, dat had niet mogen gebeuren”, aldus Bas.
Jan Joris Verheul was tevreden. “Net als vorig jaar hebben we ook nu geen echte kwalificatieafstelling, maar wel een goede afstelling voor de race. Ik kan vlakke rondetijden rijden en de hele race aanvallen.”
Tim Coronel keek vooral naar de punten. “Dit is supergoed voor het kampioenschap”, vond de rijder die zijn leidende positie in het tussenklassement verder uitbouwde.

Prins op podium

André de Vries eindigde op een fraaie zevende plek en won daarmee de strijd in de BMW Drivers Trophy.

480_devries

Hij mocht door dit resultaat in de tweede race vanaf de eerste startrij vertrekken, naast Dillon Koster die als achtste werd afgevlagd en dus in de namiddag vanaf pole position aan zijn tweede race mocht vertrekken.
Mickey Bertram pakte de tweede (podium)plek bij de ‘privateers’, voor prins Bernhard van Oranje.

Uitslag Race 1:
1. Tim Coronel, 10 ronden in 19:30.061
2. Jan Joris Verheul, op 0.461
3. Bas Schothorst, op 0.916
4. Ricardo van der Ende, op 1.591
5. Allard Kalff, op 6.578
6. Rory Bertram, op 10.796
7. André de Vries, op 11.132
8. Dillon Koster, op 12.352
9. Marc Koster, op 13.761
10. Mickey Bertram, op 20.751
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet