WTCC

WTCC: FIA verdient lekker bij in Zandvoort (2)

De kassa van de FIA blijft rinkelen tijdens het WTCC-weekend in Zandvoort. Had de mondiale automobielfederatie de afgelopen dagen reeds acht boetes (voor in totaal 6500 euro) geïnd, inmiddels mag de FIA-penningmeester weer 2.000 euri bijschrijven.

Tekst: Marc Kok

Zo werden de mecaniciens van de winnaar van de eerste race Alain Menu met 500 euro bestraft, nadat ze de allereerste WTCC-zege van hun team hadden begroet met juichen bij de pitmuur. Dat de monteurs hun winnende coureur daar bejubelden, mag niet volgens hoofdstuk 4, artikel 18.3 appendix H van de FIA International Sporting Code, dus deelden de regelneefjes van de FIA een boete uit.

Omdat de monteurs van Robert Huff de gespinde auto van hun coureur hebben geopend, kreeg Chevrolet nog eens een straf van 500 euro. Stefano D’Aste moet een zelfde ‘gift’ in de pot doen omdat hij vanmorgen te vroeg de baan op ging voor de warm-up. De vierde boete van vandaag à 500 euro werd een prooi voor Alessandro Zanardi. De Italiaan had stiekem een proefstart geoefend tijdens de warm-up. Volgens de mannen in het FIA-pak is dat in strijd met de briefing notities en dus foei en verboden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet