ESports

Esports: BMW SIM Live op 20/21 november 2021

Het grote hoogtepunt in het BMW SIM Racing seizoen is BMW SIM Live dat op 20/21 november in BMW Welt in München zal plaatsvinden. De jaarlijkse finales van de BMW SIM Cup vinden helaas zonder publiek plaats maar er is een livestream op het BMW Esport twitch kanaal.

2021 BMW FInale

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: BMW Motorsport

BMW SIM Live op 20/21 november 2021
Voor de BMW SIM Time Attack op het Ascuto Corse Competizione platform is er alleen op de zaterdag al een prijzen pot van 14.900 Euro beschikbaar. Van de 12 deelnemers die zich hiervoor met de BMW M4 GT3 gekwalificeerd hebben ontvangt de winnaar 8000 Euro. Voor de finale van de BMW M2 CS SIM Cup hebben zich eveneens twaalf deelnemers gekwalificeerd. Hier is een prijzenpot van 11.400 Euro voor beschikbaar gesteld. De winnaar ontvangt 6000 Euro.

2021 SIM GT Cup 1

Op zondag wordt er bepaald wie de winnaar van de BMW SIM GT Cup gaat worden. In de kwalificatiewedstrijd gaan maar liefst 24 deelnemers met de BMW M8 GTE van start. In deze wedstrijd wordt de startopstelling voor de finale bepaald.

Deze vindt echter plaats met de BMW M4 GT3 die eerder dit seizoen op het iRacing platform zijn debuut maakte. Zelfs nog voordat de auto in "real life" aan de start verscheen. Voor de Grote Finale van de BMW SIM GT Cup beschikt men bij BMW over een prijzenpot van 71.300 U$ waarvan maar liefst 25.000 U$ voor de winnaar. Ook zullen enkele nieuwe innovaties voor het nieuwe seizoen gepresenteerd worden. De livestreams beginnen zowel op zaterdag als zondag om 18.00u.

2021 Sim GT Cup 2

https://www.twitch.tv/bmwesports.

BMW SIM GT Cup
Van de 24 deelnemers liggen er nu al 20 vast. Luke Bennett (GB/Team Redline) en Diogo Pinto (POR) kwalificeerden zich recentelijk met een BMW M4 GT3 hiervoor op Monza. De vier laatste plekken zijn te verdienen in de "Season 2 Finale" die op 15 november op het virtuele Hockenheim zal plaatsvinden. De teams zich in de eerste vier wedstrijden tussen de tweede en vijfde plek eindigden moeten zich hiervoor kwalificeren. De teams die uit twee man bestaan en als eerste en tweede eindigden zullen één week later het prijzengeld in de BMW SIM Live moeten delen.

2021 Virtuele Le Mans Series

Virtuele Le Mans Series
De 6 Uur van Francorchamps in oktober was één van de hoogtepunten van de Virtuele Le Mans Series op het rFactor2 Simulatie platform. De overwinning ging naar Team Redline met BMW M8 GTE. Dankzij een uitgekiende brandfstofstrategie nam de combinatie Kevin Siggy (Slov), Rudy van Buren (NL), Enzo Benito (I) tien minuten voor het einde definitief de leiding en schreven de wedstrijd op hun naam.
Kevin Siggy: "De laatste stint was erg zwaar maar onze strategie werkte perfect op het einde. Op de streep hadden we nog 0.4. liter brandstof in de tank. Het was erg close. Met de LMP2 auto won Team Redline de wedstrijd overall.

2021 Taxi Ritten Salzburg

BMW SIM Fan Cup Finale
De BMW SIM Fan Cup finale vond onlangs tijdens het weekend van 23/24 oktober plaats. Het afgelopen jaar waren er verschillende evenementen op diverse Oostenrijkse locaties. O.a. bij de Marathon van Wenen en MotoGP. Leden van de BMW SIM Racing teams zoals Team Redline en B+S Competition waren eveneens aanwezig om de fans een inzicht te geven in het leven van de Professionele SIM Racer. (Kevin Siggy (Slo) , Enzo Bonito (IT), Ryan Barneveld (NL) Philipp Eng voerde op de Salzburgring een aantal taxiritten uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet