Supercar Challenge

Supercar Challenge: De beslissingen vallen op TT Circuit Assen

front-foto

De Supercar Challenge en GT&Prototype Challenge zijn alweer aan hun laatste twee wedstrijden van het seizoen toe. Op het TT Circuit Assen strijden de diverse divisies met nog 47 punten te verdelen voor de titels. In een paar klassen moeten er wel hele gekke dingen gebeuren wil de huidige koplopers niet het kampioenschap pakken. Maar het blijft een mechanische sport waarin nog van alles kan gebeuren.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Track limits
Net als op het circuit van Spa-Francorchamps spelen op TT Circuit Assen de track limits altijd een belangrijke rol. De wedstrijdleiding wil het voor iedereen zo eerlijk mogelijk houden en dus wordt daar ook komend weekend tijdens de Super Madness Finaleraces goed op gelet. Het mag niet zo zijn dat degene die wel netjes binnen de lijnen rijdt benadeelt wordt door de rijders die de track limits meerdere malen overschrijden.

Tijdens de rijdersbriefing zal hiervoor dan ook speciale aandacht worden gevraagd en de wedstrijdleiding rekent er op dat na afloop de terechte kampioenen van 2021 gehuldigd kunnen worden
.
  aschoff-2

Voor de algemene zege in Assen gaan we ervan uit dat Max Aschoff met zijn Ginetta Nissan G58 LMP3 wederom de grote favoriet is. Maar dat dachten we in Spa-Francorchamps ook, toen de Duitser als eerste over de finish kwam, maar later naar de tweede plaats werd terug verwezen na een 15 seconden straf vanwege het overschrijden van de track limits.


piessens


Zodoende werd de als derde gefinishte equipe Piessens/Verbergt de overall winnaar en beste in hun CN divisie. Door deze overwinning steeg de Belg Thomas Piessens met zijn Deldiche Norma naar de derde plaats in de stand met slechts één punt verschil op de Luxemburger Alain Berg, die op zijn beurt 13 punten achterstand heeft op koploper Tom Boonen, die met 152 punten deze CN Divisie leidt.


boonen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet