WTCC

WTCC: Alain Menu magistraal op Zandvoort, Tom Coronel valt uit

Alain Menu heeft op magistrale wijze de eerste WTCC-race op Zandvoort gewonnen. De pole-man leidde van start tot finish. Menu had de complete race prima rugdekking van zijn Chevrolet-collega Nicola Larini, die even strak naar plaats twee reed. Voor Tom Coronel eindigde de eerste race in mineur. Na een botsing met James Thompson viel hij halverwege uit. Olivier Tielemans werd als zestiende afgevlagd.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Gerrie Hoekstra

De supporters en de coureurs keken vol adrenaline in het lichaam uit naar de rollende start. De vorige keer, tijdens het WTCC-weekend in Brazilië, was het klits klets klander geblazen. Vooral in het achterste gedeelte van het startveld gaven de piloten met hun bolides een goede imitatie weg van de kermisattractie die botswagens heet.

480_start_voor
Start van de eerste WTCC-race op Zandvoort.


Deur aan deur
Tijdens de start op Zandvoort gaan de 25 wagens wel deur aan deur richting Tarzanbocht. Maar van een gevreesde puinhoop is absoluut geen sprake. Alleen Yvan Müller komt niet ongeschonden uit de strijd en moet met een kapot linkervoorwiel opgeven.

Aan de kop is er weinig aan de hand. Menu en Larini zijn clean en zeer gedecideerd weg. Augusto Farfus verliest twee plaatsjes en valt terug van drie naar vijf, terwijl alleen Felix Porteiro een dramatisch wegkomen heeft en terugvalt van P6 naar 20. Tom Coronel kent wél een goed begin en rukt op van P15 naar 12. Olivier Tielemans valt terug van startpositie 19 naar 20.

480_start_achter
Het was dringen zo met zijn allen door de Tarzan-bocht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet