IndyCar

Indycar: David Malukas snel tijdens Indycar-test Barber Motorsports Park

David Malukas (20) , die dit jaar in de Indy Light-series voor het team van HMD Motorsports als tweede eindigde was tijdens de Indycar test op Barber Motorsports Park verrassend de snelste man.

2021 RHR
Ryan Hunter Reay was tijdens de test op Barber Motorsports Park de tweede snelste man. Het is overigens nog niet zeker of de inmiddels 40-jarige coureur teamgenoot van VeeKay wordt.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

David Malukas snel tijdens Indycar-test Barber Motorsports Park
De 20-jarige David Malukas was tijdens de Indycar-test op Barber Motorsports Park voor het team van Dale Coyne Racing verrassenderwijs de snelste man. Alle aanwijzingen duiden erop dat Malukas volgend seizoen voor het team van Dale Coyne gaat uitkomen. Malukas liet een tijd van 1.06.398 noteren en was daarmee 3/10e sneller dan Ryan Hunter Reay in een Ed Carpenter Racing Dallara Chevrolet.

2021 David Malukas De 20-jarige David Malukas verraste met de snelste tijd op Barber Motorsports Park.

Bij Ed Carpenter Racing evalueert men het programma nog met de No 20 Dallara Chevrolet voor roadcourses en stratencircuits. Op dit is moment is over de rijdersbezetting voor die auto nog niets zeker.

2021 Devlin De Francesco
Devlin De Francesco beschikt over heel veel ervaring die hij in Europa opgedaan heeft.

Met 1.06.781 liet Devlin De Francesco de derde tijd noteren en was daarmee bij Andretti Autosport twee tienden sneller dan Kyle Kirkwood (eveneens Andretti Autosport) Het duo testte twee weken geleden al eerder bij het team van Andretti Autosport. Voor Nico Hülkenberg was het nog een gewenningsproces. De F1 supersub was met 1.07.454 de langzaamste van de vijf rijders.

2021 Kirkwood Kyle Kirkwood.

Hunter Reay kwam de laatste acht jaar voor het team Andretti Autosport uit maar er waren in 2013 ook contacten met Ed Carpenter Racing. Toen hielp men teameigenaar Ed Carpenter met het beter begrijpen van zijn auto. Beide teams beschikten toen over Chevrolet-motoren overigens.

2021 Hulkenberg 2
Volgens de laatste geruchten zou Nico Hülkenberg bij Arrow McLaren SP een aantal geselecteerde wedstrijden gaan rijden.

Ryan Hunter Reay: " We hebben een hele reeks verschillende set-ups en dingen doorgenomen die ze wilden valideren. Ze wilden dingen vanuit een ander perspectief bekijken en wij hadden een behoorlijk goede dag."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet