DTM

DTM: Nieuws in het kort

selberfahren

- Altijd al een DTM-auto willen rijden? Dat kan, tenminste, als u een beetje geluk en voldoende talent hebt. De Duitse Mercedes-Benz-organisatie verloot onder iedereen die een proefrit maakt met de nieuwe C-Klasse een testrit met de raceversie van de DTM-bolide op 15 oktober, de maandag na de DTM-finale op Hockenheim. Drie winnaars krijgen een volledig dagprogramma met de actuele AMG-productiemodellen in het rijvaardigheidscentrum en op het circuit in Hockenheim. De beste deelnemer krijgt vervolgens een test met de C-Klasse DTM-racer. Voor informatie en deelname: www.selberfahren.com. Oschersleben-pole-sitter Mika Häkkinen zal de winnaar persoonlijk begeleiden.

- Audi-coureur Timo Scheider heeft een nieuwe helm. Op zich niet zo schokkend, maar zijn hoofddeksel is wel voorzien van een speciale technologie. Bij temperaturen boven de 28 graden, in een DTM-auto natuurlijk niets ongebruikelijks, verandert de lak van kleur en dan wordt aan de achterkant het portret van Scheiders zoon Loris zichtbaar.

arena

- Het circuit in Oschersleben, na het faillissement van de vastgoed-holding twee jaar geleden omgedoopt van Motopark tot Motorsport Arena, viert dit jaar het tienjarig bestaan. Zo oud is het circuit dus nog niet, in ieder geval niet zo oud dat er nog Formule 1-auto’s uit het begin van de jaren zeventig gereden hebben. Wie bij de Duitse Rijkswaterstaat dus de verwijzingsborden naar het circuit gemaakt heeft, is of een liefhebber van historische autosport, of kon gewoon geen moderne afbeelding van een Formule 1-bolide vinden. We wilden het in ieder geval even vastleggen. Wie weet welke auto het is, graag een reactie!

Tekst: René de Boer
Foto's: Mercedes-Benz, Rebocar Automotive Productions
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet