Porsche Cups

Porsche Cups: Loek Hartog wint Rookie titel op Hockenheim. Zege Köhler. Ten Voorde tweede

De Duitser Leon Köhler (Nebelus By Huber Racing) behaalde op Hockenheim zijn tweede seizoensoverwinning. Kersvers kampioen Larry ten Voorde eindigde als tweede terwijl Bastian Buus als derde over de streep kwam maar Loek Hartog (Black Falcon Team Textar) wist met een tiende plek de Junior-titel voor zich wist op te eisen.

2021 Loek Hartog
De Rookie titel van Loek Hartog wordt uitbundig bij Black Falcon gevierd.


Tekst: Willem J. Staat
Foto's Porsche

Loek Hartog wint Rookie titel op Hockenheim. Zege Köhler. Ten Voorde tweede
De Duitser Leon Köhler sloot het Duitse Porsche Cup-seizoen met een tweede seizoenszege af. Leon Köhler: "De start was een beetje turbulent daar profiteerde ik van. Ik was vastbesloten om weer een wedstrijd te winnen. Het was gewoon fantastisch dat dit op mijn thuiscircuit gebeurde."

Köhler woont op slechts 16 km. van Hockenheim. Larry ten Voorde eindigde als tweede gevolgd door de Deen Bastian Buus (DK/Allied Racing). Met een tiende plek stelde Loek Hartog de rookie titel veilig.

Köhler legde direct bij de start de basis voor zijn overwinning. Polesitter ten Voorde, Morris Schuring (NL/Team GP Elite) sprintten alle drie tegelijk richting eerste bocht. Daarbij haalde Köhler het trio aan de binnenzijde in en nam direct leiding. Hij wist deze tot aan de finish te behouden.

2021 Start Start van de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen. Heinrich was de grote verliezer.

Na een gevecht met Morris Schuring eindigde Ten Voorde als tweede. Grootste slachtoffer van de start gretigheid was Laurin Heinrich die een duwtje van Ten Voorde kreeg waardoor hij later uitviel. Ten Voorde verontschuldigde zich na afloop hiervoor. Hij was in de overtuiging dat hij zijn Team Elite teamgenoot Schuring geraakt had overigens.

Larry ten Voorde: "Mijn start was niet echt fantastisch en daarbij zat ik klem tussen twee andere auto's. Ik kwam snel in mijn ritme terug en toen Morris een foutje maakte greep ik mijn kans."

In de slotfase ging ook Buus nog eens aan Schuring voorbij en eindigde als derde op het podium. In het rookie klassement werd hij door onze landgenoot Loek Hartog verslagen.

2021 Kohler
Leon Köhler was de verdiende winnaar.

Bastian Buus: "Over deze wedstrijd heb ik toch wel gemengde gevoelens want ik wilde het rookie klassement winnen. Een derde plek is een fantastisch resultaat." aldus de 18-jarige Allied Racing-coureur.

Morris Schuring eindigde als vierde gevolgd door de Fin Junka Hunkavuori (SF/ MRS GT-Racing). Christopher Zöchling eindigde met de Fach Auto Tech Porsche als vijfde.

Met een zevende plek herhaalde Ayhancan Güven (Phoenix Racing) zijn resultaat van zaterdag. Ayhancan Güven: " Om eerlijk te zijn was het een gecompliceerd weekend voor ons. Wij waren niet in staat om de juiste set-up te vinden. Ongelukkigerwijs was ik niet in staat om Larry ten Voorde voor de titel echt onder druk te zetten."

Achter de 23-jarige Turk volgden de beide Nederlanders Rudy van Buren (CarTech Motorsport by Nigrin) en gastrijder Huub van Eijndhoven (JW Racing Service). Loek Hartog rondde de Top 10 met een tiende plek af.

Loek Hartog: "Vorig jaar won ik de Benelux Porsche Carrera Cup en dit jaar ben ik de rookie in de Duitse Cup. Het was een fantastisch gevoel. Bastian Buus bleek een taaie concurrent te zijn, maar het was spannend tot het einde."

In de ProAm klasse beëindigde Carlos Rivas het seizoen op passende wijze. Op het 4.574 km lange circuit van Hockenheim behaalde hij zijn elfde klasse-overwinning dit seizoen.

2021 Schuring
Morris Schuring miste nipt het podium.

Resultaat race 16, Porsche Carrera Cup Deutschland
1. Leon Köhler (D/Nebulus Racing by Huber)
2. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
3. Bastian Buus (DK/Allied-Racing)
4. Morris Schuring (NL/Team GP Elite)
5. Jukka Honkavuori (Finland/MRS GT-Racing)
6. Christopher Zöchling (A/Fach Auto Tech)
7. Ayhancan Güven (Turk/Phoenix Racing)
8. Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport by Nigrin)
9. Huub van Eijndhoven (NL/JW Raceservice)
10. Loek Hartog (NL/Black Falcon Team Textar)


Eindstand kampioenschap
1. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite), 326 pnt
2. Ayhancan Güven (Turkey/Phoenix Racing), 275 pnt
3. Leon Köhler (Germany/Nebulus Racing by Huber), 222 pnt

2021 Hartog Buus
Loek Hartog en Bastian Buus vochten afgelopen seizoen keihard om de rookie titel.

Rookie klassement
1. Loek Hartog (Netherlands/Black Falcon Team Textar), 301 pnt
2. Bastian Buus (Denmark/Allied-Racing), 298 pnt
3. Morris Schuring (Netherlands/Team GP Elite), 265 pnt

2021 Carlos Rivas Kampioen
Elf overwinningen voor Carlos Rivas in het ProAm klassement. Handelsmerk van de Luxemburger met Portugese roots? Zijn zonnebrillen...

ProAm kampioenschap
1. Carlos Rivas (Lux/Black Falcon Team Textar), 350 pnt
2. Kim Hauschild (D/HRT Motorsport), 301 pnt
3. Georgi Donchev (Bulg/Nebulus Racing by Huber), 222 pnt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet