GT

GT: Opnieuw Lamborghini-zege op Hockenheim. Leiders kampioenschap onder druk

Tijdens de finale van het Duitse GT kampioenschap ofwel de ADAC GT Masters wordt op de Nürburgring de titel beslist. Voor redelijk bezette tribunes kwam de leiders in de tussenstand van het kampioenschap, Ricardo Feller (CH/19)/ Christopher Mies (D/31 beiden Montaplast by Land Motorsport) onder druk te staan. Zij eindigden met hun Audi R8 LMS slechts als zevende. Hun achtervolgers, de combinatie Luca Stolz (D/26)/ Maro Engel (MC/36 beiden Toksport WRT AMG Mercedes GT3) kwamen als derde over de finish waardoor het verschil tussen beide combinaties nu slechts vier punten bedraagt. Voor de finale op de Nürburgring maken overigens nog 13 rijders kans op de titel. Evenals gisteren ging de overwinning naar het team van Gottfried Grasser.

2021 Start Race 2
Start van de tweede wedstrijd in het Motodrom van Hockenheim.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Opnieuw Lamborghini-zege op Hockenheim. Leiders kampioenschap onder druk
Voor de tweede maal een Lamborghini-zege dit weekend. Vandaag zegevierde de combinatie Rolf Ineichen(CH/42)/Frank Perrera (F/37) met de GRT Team Lamborghini Huracan GT3 Evo. De combinatie Raffaele Marciello (I/26)/ Maxmilian Buhk (D/28) eindigde met de Mann-Filter Team Landgraf HTP/WWR Mercedes AMG GT3 als tweede. Winnaar Franck Perrera: "Dit was een perfect dag voor ons maar ook een fantastisch weekend voor het GRT Grasser Racing Team en Lamborghini. Het is steeds nog bijzonder om in zo'n competitieve serie te winnen.

Tijdens de kwalificaties was Perrera de snelste en was in het eerste wedstrijdgedeelte een klasse apart. Hij had een perfecte start en wist dankzij top rondetijden (waaronder de snelste ronde) direct afstand van zijn achtervolgers te nemen. Tot aan de verplichte rijderswissel in de 19e ronde beschikte de Fransman over een voorsprong van maar liefst zes seconden.

2021 Leiders kampioenschap Met een zevende plek staat het team van Wolfgang Land nu behoorlijk onder druk.

Nadat Rolf Ineichen de Lamborghini had overgenomen reed de Zwitser overtuigend naar de finish. Zijn voorsprong bedroeg aan het eind van de wedstrijd nog 2,615 seconden. Voor de combinatie Ineichen/Perrera betekende het overigens de eerste seizoensoverwinning. Voor Lamborghini de tweede dit weekend terwijl Ineichen voor de tweede maal als eerste in het Trophy-klassement eindigde.

Achter de winnende Lamborghini namen de AMG titelkandidaten hun stellingen in Gedurende de gehele wedstrijd had de combinatie Stolz/Engel het met hun merkgenoten aan de stok. De combinaties Wallilko (PL/24)/Gounon (F/28 beiden Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing) waren in een felle driestrijd verwikkeld.

Kort na de reguliere pitstop nam Wallilko P2 in maar moest zijn positie aan de KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R van de combinatie Engelhart (D/34)/Thomas Preining (A/23) prijsgeven. Wallilko viel naar de vijfde plek terug maar won alsnog de Pirelli Junior Trophy.

2021 Buhk Marciello
Tweede plek voor Buhk/Marciello.

Ook daarachter waren er spannende duels waarin de posities met regelmaat wisselden. De KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT 3 van de combinatie Dylan Perreria (Lux/ 24)/ Joel Eriksson (S/23) wist zich op een zesde plek goed tegen de aanvallen van de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS van Mies/Feller te verdedigen.

De Land Motorsport Audi eindigde als zevende. Daarachter volgde de SSR Performance Porsche 911 GT3 R van de combinatie Mathieu Jaminet/Michael Ammermüller. De achterstand van het Porsche duo bedraagt voor de finale slechts 17 punten.

De Callaway Corvette C7 GT3 R van de combinatie Jeffrey Schmidt (CH/27)/Marvin Kirchhöfer (CH/27) eindigde in zijn thuiswedstrijd als negende. Daarachter volgde de combinatie David Jahn (D/30)/Jannes Fitje (D/21) met de Team Joos Sportwagentechnik Porsche 911 GT3 R.

2021 Winnende combinatie
Franck Perrera en supermarktketen eigenaar Rolf Ineichen bezorgden Lamborghini de tweede overwinning dit weekend.

Commentaren
Frank Perrera: "Het was geen gemakkelijke wedstrjd. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk achterstand van mijn achtervolgers te nemen. Daarin ben ik geslaagd. De auto functioneerde vandaag ontzettend goed. Rolf heeft goed werk verricht en de overwinning naar huis gereden. Voor het team was het geen gemakkelijk seizoen. Daarom ben ik ontzettend blij met dit resultaat."

Rolf Ineichen: "Sinds mijn Porsche Carrera Cup tijden ligt Hockenheim mij ontzettend goed. Ik heb hier enorm veel getest. Onze auto beschikt hier over een ontzettend goed pakket dat zeer goed funtioneerde. Ik was er mij van bewust dat mijn wedstrijdgedeelte voor het team enorm veel betekende.

Dit jaar kregen wij steeds met tegenvallers te kampen. Daarom was het belangrijk om met dit resultaat over de finish te komen. Na de kwalificatie was de druk enorm groot. Franck heeft een mij een goede auto met solide banden overhandigd en ik wist de overwinning zonder al teveel fouten veilig te stellen. Met de laagstaande zon was het ontzettend moeilijk met de lichtverhoudingen. In sommige bochten kon je gewoon niet zien waar het heenging."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet