Formula 4

Formule 4: Zege voor Luke Browning. VAR-coureur Oliver Bearman behoudt leiding kampioenschap

Luke Browning (GB/19 US Racing) won de slotwedstrijd op de Hockenheimring vandaag. Voor de US Racing-coureur betekende het zijn tweede seizoensoverwinning. Zijn teamgenoot Tim Tramnitz won de eerste wedstrijd eerder op de dag.

2021 Luke Browning
Sterk optreden van Luke Browning.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Zege voor Luke Browning. VAR-coureur Oliver behoudt leiding kampioenschap
Vanaf een vierde startplek knokte de Brit Luke Browning zich stap voor stap naar voren en wist met glans zijn leiderspositie te verdedigen. Hij verwees Joshua Dufek (CH/16 Van Amersfoort Racing) en Oliver Bearman (GB/16 eveneens VAR) resp naar de tweede en de derde plek terug. De voorsprong van Bearman op zijn naaste concurrent Tim Tramnitz (D/16 US Racing), in de tussenstand van het kampioenschap, is enigszins geslonken. Tramnitz eindigde als vijfde. Voor de laatste wedstrijd op de Nürburgring bedraagt het verschil tussen beide titelkandidaten slechts 23 punten.

Oliver Bearman: " Ik ben gelukkig dat ik in het kampioenschap nog steeds aan de leiding sta. Historisch gezien is Hockenheim voor ons team altijd een moeilijke baan geweest. Ben erg verheugd dat ik de schade dit weekend wist te beperken. Zonder de straf van gisteren was het natuurlijk beter geweest maar zo gaat dit nu eenmaal. Met P3 vandaag was ik erg gelukkig. Ik had een erg goede eerste ronde. Dit was de bouwsteen voor het resultaat."

2021 Browning 2 Browning op weg naar de zege.

Tim Tramnitz winnaar van de ochtendwedstrijd sprak met een blik op de laatste wedstrijd later op de dag van een moeilijke laatste wedstrijd. Tramnitz " Alle beschikten over een identieke pace waardoor het erg moeilijk was om naar voren te komen. Maar in zijn totaliteit was het een goed weekend. Wij hebben punten kunnen goedmaken maar ondanks alles gaat het toch moeilijk worden. Met het doel om te winnen zal ik op de Nürburgring alles doen om punten te pakken."

2021 Bearman 2
VAR-coureur Oliver Bearman heeft de leiding in het kampioenschap.

Grote tevredenheid heerste bij Luke Browning: " Het plan om vroeg de leiding te nemen pakte goed uit. Aan het einde werd het nog even spannend vanwege de sterke slipstreams op de rechte stukken.Onze Pace was goed en ik ben blij met de overwinning."Al in de openingsfase legde de Brit de funderingen voor zijn overwinning.


Toen de vanaf pole gestarte Fransman Sami Meguetounif (F/17 R-Ace Racing) , in de wedstrijd met een omgedraaide startgrid, een foutje maakte sloeg Browning toen en nam de leiding. Zowel Joshua Dufek als Vladislav Lomko (RUS/16 VAR) gingen eveneens aan de Fransman voorbij.

Vanaf dit moment had Browning de touwtjes sterk in handen en liet zich ondanks meerdere aanvallen van Dufek niet meer uit zijn concentratie brengen. Terwijl Browning zijn tweede seizoenszege tegemoet reed wist Oliver Bearman zich naar P3 op te werken. Tim Tramnitz maakte vanaf een achtste startplek aanvankelijk twee plekken goed maar wist uiteindelijk ook nog Meguetounif te verschalken en eindigde achter zijn teamgenoot Alex Dunne (IRL/15) als vijfde.

De openingswedstrijd werd door Tim Tramnitz gewonnen en behaalde daarmee zijn vierde seizoenszege. Hij versloeg Oliver Bearman en de Fransman Viktor Bernier. De vanaf pole gestart Alex Dunne eindigde als vierde en was tevens beste rookie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet