ESports

Esports: Moritz Löhner behaalt ADAC GT Masters eSports Hattrick

Moritz Löhner behaalde voor de derde achtereenvolgende maal het ADAC Esports Championship powered EnWB Mobility+ Na drie spannende wedstrijden op de virtuele Hockenheimring stelde Löhner dinsdagavond de titel veilig. Een hattrick voor de Dörr Esports-rijder. In totaal viel er een prijzenpot van maar liefst 100.000 Euro te verdelen. Jakub Brezinski (Williams Esports) eindigde als tweede gevolgd door de Sloveen Benice Bánki (Dörr Esports).

2021 Moritz Löhner
Derde achtereenvolgende titel voor Moritz Löhner.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Moritz Löhner behaalt ADAC GT Masters eSports Hattrick
Voor de wedstrijd op het virtuele Hockenheim beschikte Löhner over een voorsprong van 65 punten. In de Sprintwedstrijd vertrok hij vanaf een tweede startplek en bevond zich korte tijd later achter zijn teamgenoot Bánki. Kort voor het einde van de wedstrijd liet Löhner zich achter Florian Hasse terugvallen om een hoger puntentotaal voor hem mogelijk te maken.

De stewards beloonden deze actie met een tijdstraf van 10 seconden waardoor Löhner als 15e geklasseerd werd. Moritz Löhner: "Ik wist wat ik deed en hield er in mijn achterhoofd wel rekening mee dat ik een tijdstraf zou incasseren. Ik had in de tussenstand van het kampioenschap een behoorlijke voorsprong en wilde alleen mijn teamgenoot een beetje helpen. In de tweede wedstrijd had ik vele mooie inhaalmanoeuvres. In de Sprintwedstrijd ging Bence Bánki als eerste over de streep gevolgd door Marko Pejic en Florian Hasse.

2021 Finale Hockenheim Start van de finale in Hockenheim.

In de hoofdwedstrijd domineerde het MRS eSports team bestaande uit Tim Jarschel en Marc Gassner. Zij versloegen Isaac Price. Löhner kwam tegelijk met zijn concurrent Jakub Brezinski over de eindstreep en stelde met een zesde plek de titel veilig. Hoewel de titelstrijd beslist was, waren er ook in de tweede wedstrijd fraaie hoogtepunten. De overwinning ging naar Marko Pejic gevolgd door Bánki en de Nederlander Jeffrey Rietveld.

In het eindklassement beschikte Löhner over 396 pnt en Jakub Brezinski over 359. Als beste "Qualifier" won Löhner ook de Pole Position Award. De eerste vijf in de eindstand van het kampioenschap beschikken automatisch over een startplek in het nieuwe seizoen.

Het ADAC GT4 eSports-kampioenschap kwam op naam van de Turkse SimRacer Emre Chan. De Fordzilla rijder wist alle zeven wedstrijden te winnen en stelde al op de Sachsenring de titel veilig. Adam Pinczes (Amage Competition) eindigde als tweede voor Alessandro Ottaviani (Virtual drivers by TX3).

Eindstand kampioenschap
Eindstand kampioenschap.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet