ESports

Esports: Maximilian Benecke pakt met dubbele zege in Finale Duitse Porsche Esports Carrera Cup titel

Een perfecte afsluiter van de Duitse Porsche Esports Carrera Cup voor Maximilian Benecke, de Duitser won afgelopen zondag beide wedstrijden op het iRacing-simulatieplatform werd als nieuwe titelhouder gekroond. De Portugees Diogo Pinto eindigde als tweede. De titel leverde Benecke maar liefst 12.000 Euro op, Pinto 8000 en de Duitser Christopher Dambietz 5000.

2021 Start
Start van de finale op het Circuit Barcelona de Catalunya.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Porsche

Maximilian Benecke pakt met dubbele zege in Finale Duitse Porsche Esports Carrera Cup titel
Aan de finale namen 21 simracers met de Porsche 911 GT3 Cup (Gen 991.2) deel. Maximilian Benecke: "Het was een zwaar seizoen omdat Diogo Pinto en ik nek aan nek de finale ingingen. En dit maakt mijn overwinning op het circuit Barcelona de Catalunuya nog zoeter." In het titelduel stonden de spotlights op de leider in de tussenstand van het kampioenschap, Maximilian Benecke, en zijn naaste rivaal Diogo Pinto. In de eerste wedstrijd kon Benecke na een perfecte start afstand van zijn achtervolgers nemen en behaalde een overtuigende overwinning waarin hij Christopher Dambietz versloeg. De Britse simracers Dylan Scrivens en David Williams eindigden resp. als vierde en vijfde. Pinto had echter pech. Na een aanrijding moest hij zijn auto in de pits parkeren.

2021 Diogo Pinto
De Portugees Diogo Pinto eindigde als tweede in de eindstand van het kampioenschap.

In de tweede wedstrijd namen veel deelnemers meer risico. Het werd een aangrijpende wedstrijd waarin Benecke als winnaar over de streep kwam. Op nieuw werd Dambietz door de de 27-jarige Benecke verslagen. Christopher Dambietz: " Ik verdedigde mijn derde plek in het algemeen klassement. Dit was mijn doel. Aan het begin van het seizoen was ik niet in staat om geweldige resultaten te behalen anders had ik misschien meer kunnen doen. Pinto maakte vanaf een 21e startplek een indrukwekkende opmars door het startveld en kwam als derde over de finish. Williams eindigde als vierde gevolgd door de Zwitser Simon Amoser.

2021 Dylan Scrivens De Brit Dylan Scrivens eindigde in R15 als vierde.

Het derde seizoen van het Duitse Porsche Esports Carrera Cup-kampioenschap bestond uit 16 wedstrijden. Benecke stond niet alleen bovenaan in het klassement maar won ook de meeste races. In totaal negen. Naast de twee kampioenschapswedstrijden omvatte het slotevenement ook twee show races met bekende online gamers die door Dan Suzuki gewonnen werden."

Hurui Isaak (Project Manager Porsche Carrera Cup Duitsland): "Met deze finale wordt een geweldig seizoen voor het Duitse Porsche Esports Carrera Cup seizoen afgesloten. Felicitaties aan Maxmilian Benecke die in het laatste evenement met twee overwinningen de titel wist te behalen. Na het virtuele racen keren we a.s. weekend terug naar de echte Duitse Porsche Carrera Cup waar enkele nagelbijtende beslissingen genomen zullen worden."

2021 Christopher Dambietz
Christopher Dambietz(rechts) had in het begin van het seizoen beter moeten scoren.

Uitslag race 15, Porsche Esports Carrera Cup Duitsland
1. Maximilian Benecke (Duitsland)
2. Christopher Dambietz (Duitsland)
3. Alexander Thiebe (Duitsland)
4. Dylan Scrivens (Groot-Brittannië)
5. David Williams (Groot-Brittannië)

Uitslag race 16, Porsche Esports Carrera Cup Duitsland
1. Maximilian Benecke (Duitsland)
2. Christopher Dambietz (Duitsland)
3. Diogo Pinto (Portugal)
4. David Williams (Groot-Brittannië)
5. Simon Amoser (Zwitserland)

Benecke titel
Kampioen Maxmimilian Benecke is dus 12.000 Euro rijker. Met Esports verdien je dus meer dan in het echte racen?

Stand na 16 van 16 races 
1. Maximilian Benecke (Duitsland) , 737 punten
2. Diogo Pinto (Portugal), 681 punten
3. Christopher Dambietz (Duitsland), 582 punten
4. David Williams (Groot-Brittannië), 513 punten
5. Ricardo Ferreira (Portugal), 382 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet