ESports

Esports: Alejandro Sanchez/Salva Talens winnen openingsronde Hockenheim 24H Series Esports

Met een competitief deelnemersveld en zes spannende wedstrijduren op de Hockenheimring startte dit weekend de 24H Esports series. Deze serie behoort tot één van de meest gerenommeerde competities op het iRacing platform. Bij de seizoenstart ging de overwinning in de GT3 Top-klasse naar het Spaanse team van MSI eSports met de digitale rijder Alejandro Sanchez/Salva Talens.

2021 Hockenheim 24H SERIES

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Alejandro Sanchez/Salva Talens winnen openingsronde Hockenheim 24H Series Esports
Sanchez/Talens wonnen de openingswedstrijd op het virtuele Hockenheim. Daarnaast waren er klasse-overwinningen voor de teams van Logitech G Altus Esports, Sim RC en CoRe SimRacing. Na 219 virtuele rondes beschikte het Spaanse team over een voorsprong op het als tweede geklasseerde team van R8G Esports. Pas op de laatste meters wist Racim Fezoui, die deel uitmaakt van het team van Romain Grosjean, P2 veilig te stellen. Het team van Biela EURONICS kwam met de laatste druppels virtuele brandstof over de eindstreep.
Ook in de andere klasses ging het er spannend aan toe. In de Porsche Cup klasse stelde het Australische Logitech G Altus Esports de overwinning veilig. In de GT4 klasse was het team van SimRC onverslaanbaar terwijl CoRe SIM Racing de TCR-klasse op haar naam schreef. Tussen oktober 2021 en april 2022 staan nog vijf wedstrijden van de 24H Series Esports powered by VCO op het programma. De slotwedstrijd vind op 17 april 2022 bij de 12U van Francorchamps plaats.

Commentaren:
Alejandro Sanchez (MSi eSports winnaar GT3): "Wij hebben vandaag geen fouten gemaakt en hebben ook geen onnodige risico's genomen. Dit was de sleutel voor het succes. Qua strategie wisten wij dat we gedurende het wedstrijdverloop twee rondes brandstof moesten besparen. Salva Talens wist één ronde goed te maken en vervolgens ik. Felicitaties aan alle anderen op het podium."

2021 24 H Series Porsche Cup

Jordan Caruso (Logitech G Altus Esports winnaar Porsche Cup): "Het was super. Tijdens het eerste wedstrijdgedeelte heb ik nog een beetje geslapen. Toen ik de auto van Simone (Maria Marceno) overnam beschikten we over een voorsprong dertig seconden op onze achtervolgers. Hij heeft goed werk verricht. Voor mij ging het erom om vooraan te blijven. Hopelijk kunnen we dit tijdens de volgende wedstrijd in Sebring herhalen."

2021 24H Series Cayman klasse

Jürgen Frank (SimRC winnaar GT4 klasse): "Het voelt extreem goed aan om het nieuwe seizoen met een overwinning te beginnen. En nog wel op ons thuiscircuit Hockenheim. Gewoon perfect. Het was niet gemakkelijk. Het is wel prettig dat er nu alleen nog Porsche Caymans in de GT4 klasse rijden. Hoeft er ook niemand over de BoP te klagen. Iedereen beschikt over dezelfde auto's. Het komt nu alleen nog maar op de set-up van de rijders aan."

2021 24H Series TCR klasse

Corentin Guinez (CoRe SIM Racing winnaar TCR-klasse): " Van begin tot einde hadden wij een goede wedstrijd. Het was eigenlijk perfect. Vooral in het verkeer ging het uitstekend. Je moet wel geduld hebben om clever te werk te gaan en dit was wel bijzonder intensief. En daarin zijn we geslaagd."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet