BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Spanning in VRM BMW M2 Cup stijgt tijdens het Spa Racing Festival

20210718-Z72 7994

Met nog vier races voor de boeg begint de spanning in de titelstrijd grootse vormen aan te nemen. Colin Caresani leek aanvankelijk makkelijk weg te lopen bij zijn concurrenten, maar gaandeweg het seizoen scoorden andere rijders toch beter en hoewel de jonge Aerdenhouter nog steeds fier op kop staat, is hij nog allerminst zeker van de titel. Met nog vier races te gaan zijn er nog maximaal 94 punten te verdienen, dus alles is nog mogelijk.

Tekst en foto's: PR

20210716-RBN 5880


Nummer twee
De naaste concurrenten van Caresani zijn Jamie Vandenbalck en Willem Meijer. De laatste reed tijdens de DTM races op TT Circuit Assen bij afwezigheid van Vandenbalck alleen en dat deed hij voortreffelijk met een overwinning en een tweede positie. Omdat Caresani beide races vijfde werd hapte Meijer een flink stuk van hun achterstand af. De nummers twee beginnen tijdens het Spa Racing Festival met een achterstand van 20 punten.

Kelvin Snoeks BMW M2 Cup DTM Assen 2021 Johan Vis Fotografie 1

Zeer constant

Maar vlak ook Kelvin Snoeks niet uit. De bestuurder van de witte BMW M2 met startnummer 10 won nog geen race, maar scoort zeer constant in de voorhoede. Het levert hem de derde plaats in het klassement op, 22 punten achter Caresani.

Pijl

Sprokkelaars
Tomasz Magdziarz en Daan Pijl staan op de vierde plaats. Ook dankzij stabiel presteren, want zij weten vrijwel elke race tussen de derde en zesde positie te finishen en daarmee scoren zij telkens goede punten voor het klassement.

Rapange Warmerdam

Snelheid zit er in
Dante Rappange en Dirk Warmerdam waren tijdens Jack's Racing Day op een nat TT Circuit Assen op hun best, met een zege en een tweede positie. Dat konden zij tijdens het tweede optreden op een droge baan in Assen tijdens de DTM races niet herhalen, want ze vielen de eerste race uit. De tweede race werden ze echter derde, dus de snelheid zit er absoluut in.

vd Ende Veels

Net geen podium
Jack van der Ende en Max Veels zijn nu echt toe aan hun eerste podium in de VRM BMW M2 Cup. Ze werden al vier keer vierde, dus is het voor hen te hopen dat het op Spa-Francorchamps eindelijk gaat lukken.

Van Riet 1

Stijgende lijn
Lorenzo van Riet en Henry Zumbrink staan zevende in het klassement, met een tweede plaats in de eerste DTM-race als beste resultaat. De stijgende lijn in hun presteren zit er nog steeds in, dus wellicht dat dit snelle duo tijdens het Spa Racing Festival voor de eerste overwinning kan gaan.

Maxime Oosten BMW M2 Cup DTM Assen 2021 Johan Vis Fotografie 1

Eerste zege
Die eerste overwinning is voor Maxime Oosten al binnen. Na heel veel pech in eerdere races startte hij de tweede race tijdens het DTM weekend vanaf pole. Dit keer zonder tegenslag, want hij reed vrijwel onbedreigd naar zijn eerste zege in de VRM BMW M2 Cup.

RBN 6457

Sterk begin
Mark van der Aa en Koen Bogaerts begonnen dit seizoen erg sterk met twee derde podiumplekken, maar konden die mooie reeks tot nu toe geen vervolg geven. Ze popelen echter om zich weer in de voorhoede te melden en hopen dat op Spa weer te doen.

De Vreede De Leeuw

BMW Trophy
In de BMW Trophy, voor rijders boven 45 jaar, gaan Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw aan de leiding. Zij hebben een voorsprong van 20 punten op Albert Jochems, die dus zeker nog niet kansloos is om de eerste BMW Trophy kampioen te worden.

Werckx

Thuisrace
Tom en Guido Werckx zijn er tijdens het Spa Racing Festival op hun thuiscircuit ook weer bij. Tot nu toe hebben zij de aansluiting met de kopgroep nog niet kunnen vinden, wellicht dat Spa het kantelpunt wordt.

Programma
Op zaterdag 16 oktober start de kwalificatie over 20 minuten om 16.11 uur. De beide races worden gereden samen met de Supercar Challenge. De eerste race van 60 minuten plus één ronde van de VRM BMW M2 Cup start zondagochtend om 10.25 uur. Het Spa Racing Festival wordt op zondagmiddag afgesloten met de tweede race met de zelfde lengte en start om 15.40 uur.

Op TV
Een uitgebreid verslag van beide races in de VRM BMW M2 Cup is op RTL7 te zien op zondag 31 oktober van 14.30 tot 15.00 uur. De herhaling is op zaterdag 6 november op dezelfde tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet