Supercar Challenge

Supercar Challenge: Vallen er al beslissingen op Spa-Francorchamps?

de-borst

In de zondag race in Assen werd Dennis de Borst in zijn Hyundai 130N ongelukkig uit de wedstrijd gekegeld. Door dit ongeluk werd de voorsprong van equipe De Borst/Stan van Oord in het Supersport 1 klassement op de broers Robert en Benjamin van den Berg met hun BMW E90 verkleind tot 31 punten.

broers-vandenberg

Een verdere kanshebber voor de winst op Spa-Francorchamps is Michael De Keersemaecker, die in zijn Audi RS3 LMS TCR tijdens het Supercar Madness-evenement in Zolder veel snelheid liet zien. Ook Ruud Olij in zijn BMW E92 M3 maakt zeker een kans.

Een flink aantal deelnemers uit de DRDO en Dayvtec zorgen ervoor dat de Supersport 2 divisie aankomend weekend tot de grootste klasse mag worden gerekend. Dit onder andere ook door de nieuwe inschrijving van Leonid Protasov, die samen met de Pool Szymon Ladniak voor het eerst aan de start verschijnt met een Volkswagen Golf TCR.

greenhalgh-portret

De titel kan vader en zoon Jerome en Robin Greenhalgh niet meer ontgaan, maar met veel meer tegenstand voor de Radical SR1, kan deze klasse aanstaande zaterdag en zondag uitgroeien tot veel spektakel.


hoekstra

In de Sport divisie is de strijd voor de titel nog geheel open. Equipe Jack Hoekstra/Pieter de Jong is de koploper met hun Zilhouette Sport bolide met 162 punten. Tweede in de titelstrijd zijn de Belgen Chris Voet/Bart van den Broeck.

strijd-sport

Zij kennen met hun Traxx Racing Peugeot RCZ een beetje een wisselvallig seizoen. Met nog vier races te gaan bedraagt hun achterstand 17 punten, dus alles is nog mogelijk. Ook de achtervolgende Zilhouettes van Jan Berry Drenth en Mark Wieringa zijn nog niet uitgeschakeld.
Aanstaande zaterdag rijden de Supercar Challenge met de GT& Prototypes twee vrije trainingen van 40 minuten. Rond 15:45 uur volgt de 20 minuut durende kwalificatie die de beide startopstellingen bepaalt voor de twee races op zondag.
Op zondag 17 oktober wordt de eerste race van 60 minuten en 1 ronde gestart om 10:25 uur. De tweede wedstrijd met dezelfde tijdsduur begint om 15:40 uur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet