DTM

DTM: Verandering en continuïteit voor de Lauzitsring

Aankomend weekend wordt de tweede race van het DTM-seizoen verreden op de Lausitzring in Oost-Duitsland. Het hypermoderne circuit maakte afgelopen weekend bekend een contractverlening te hebben getekend met de ITR, de overkoepelende organisatie van de DTM en de Formule 3 Euroseries. De aankomende drie jaar zal er nog gereden gaan worden. Aankomend weekend wordt er ook voor het eerst geracet op het nieuwe, aangepaste circuit.

Tekst: Pieter de Boer, Foto: PR

 Lausitzring


Tussen het achterste rechte stuk en de APCOA-bocht is een nieuwe bocht aangelegd, de ADAC-bocht. Deze verkort het circuit aanzienlijk, wat ten goede komt aan het spektakel voor het publiek. Deze krijgen de wagens meer te zien dan tot voorheen. Het is echter nog niet zeker of de wagens ook daadwerkelijk door de ADAC-bocht gaan racen. Vrijdag zal de nieuwe baan verkend gaan worden en pas dan valt de definitieve beslissing voor de race van zondag. De nieuwe bocht moet het beter mogelijk maken in te halen op dit circuit.

Naast de baanverandering heeft de Lausitzring dus ook te horen gekregen dat ze de aankomende drie jaar gastheer blijven van een DTM-race. Voor het circuit van Lausitz is dit een belangrijke overeenkomst, omdat het circuit, welke van oorsprong een oval is, voor een belangrijk deel leunt op de DTM. Het is het belangrijkste evenement van het jaar voor het circuit, dat een aantal jaren geleden al eens failliet is gegaan. Ook de Champ Cars, die in 2001 een overtocht waagde vanuit Amerika, komen niet meer op de oval racen. Het feit dat de DTM nu wel bijgetekend heeft is dan ook een belangrijke overeenkomst voor het circuit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet