V8 Supercars

V8 Supercars: Supercars stelt Gen3 auto voor derde achtereenvolgende jaar uit

De introductie van de nieuwe Gen3 Supercars wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgesteld. Het debuut volgt nu in 2023. Wel zal de nieuwe Generatie auto's tijdens het Bathurst weekend op vrijdag 3 december a.s. getoond worden.

WAU Camaro GEN3


Tekst: Willem J. Staat
Foto: Supercars

Supercars stelt Gen3 auto voor derde achtereenvolgende jaar uit
Het zal de oplettende lezer niet ontgaan zijn dat er de laatste maanden nauwelijks nog berichtgeving van de spectaculaire Supercars op autosport.nl heeft plaatsgevonden. De oorzaak laat zich gemakkelijk raden; Covid-19. Lockdowns in verschillende Australische Staten waren de oorzaak van dat er niet meer geracet kon worden. Team Sydney, waarvan o.a. Fabian Coulthard deel uitmaakt, is sinds mei j.l. niet meer op haar thuisbasis geweest en keert eind deze maand eindelijk weer naar Sydney Motorsports Park terug.

Omdat het Gen3 testprogramma dit jaar niet naar behoren afgewerkt kon worden is in overleg met Repco, Ford en General Motors alsmede de TV partners besloten om de introductie van het nieuwe concept voor het derde achtereenvolgende jaar uit te stellen. Wel zal het nieuwe Gen3 platform bij diverse evenementen in 2022 gepresenteerd worden. Halverwege dit jaar waren er al geruchten dat de doelstellingen niet gehaald konden worden
.
Boost Mobile naar F1?
Peter Adderton met Boost Mobile sponsor van James Courtney bij Tickford Racing wilde onlangs de Supercar-organisatie opkopen maar die deal ging niet door. Adderton heeft inmiddels zijn voelhorens richting F1 uitgestoken. Mogelijk treedt hij in de toekomst in de voetsporen van Gene Haas.

Adelaide onder de sloophamer?
Het historische stratencircuit van Adelaide is mogelijk een zelfde lot beschoren als het Franse Rouen. Vanwege stijgende kosten ging het evenement in 2020 kort voor de uitbraak van de Coronapandemie niet door. Gemeenteraadslid Greg Mackie wil dat de baan onder de sloophamer gaat. Recentelijk werden de pitboxen en de tribunes al op het internet aangeboden. Heftige tegenstand komt van de Australische Labour-partij. Labour-leider Peter Malinauskas stelt alles in het werk om de baan te redden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet